Fülöp Márton miatt nem kaphattunk gólt Oslóban

Király Gábor
Oslo, 2015. november 13. Király Gábor kapus a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A századik válogatottságát a norvégok elleni pótselejtezőn ünneplő Király Gábor szerint érintetlennek kellett maradnia a magyar kapunak Fülöp Márton tiszteletére. 

"Fülöp Márton halála nagyon nagy fájdalom az egész labdarúgásra nézve. A csapat átérezte ennek súlyát, és érte is küzdöttünk a pályán. Én úgy hiszem, bármelyik kapus is védett volna, a magyar kapu ezen a találkozón érintetlen kellett, hogy maradjon. Marci tiszteletére..." – nyilatkozta Király Gábor a csütörtökön elhunyt, 24-szeres válogatott kapusra, Fülöp Mártonra emlékezve.

Király Bozsik József után a második magyar játékos lett, aki százszor szerepelt a válogatottban. A szürke mackónadrágjáról elhíresült kapus azt mondta, a századik mellett az első mérkőzés is emlékezetes a számára, akkor újoncként büntetőt védett, és Bicskei Bertalan csapata 3-2-re nyert Bécsben.

Az 1-0 jó kiindulópont

A görögországi 4-3-as vereség után sokat kritizált Király Oslóban a 3. percben óriási bravúrral tolta a léc fölé Skjelbred lövését, majd még kétszer fontos védést mutatott be lábbal, így nagy szerepe volt abban, hogy a csapat közel került az Eb-részvételhez, ő azonban szerényen értékelt.

Király egyelőre nem ünnepel Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az 1-0-s előny jó kiindulópont a folytatáshoz. De nem kell ezt túlreagálni, amint kilépünk az öltözőből, csak a vasárnapi találkozóra kell koncentrálnunk, a legfontosabb most a regenerálódás. Remélem, hogy jó hangulatban, jó fizikai állapotban tudjuk otthon folytatni a norvégok elleni párharcot."

A vasárnapi visszavágó 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában, és ha akkor is Király áll a kapuban, akkor a 101-szeres válogatott Bozsikkal holtversenyben már rekorder lesz.