Storck viszi a csapatot az Eb-re

Bernd Storck egykori német labdarúgó, jelenleg a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Storck, Bernd Foglalkozás gesztikulál MOZOG SZEMÉLY szövetségi kapitány
Telki, 2015. október 19. Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beszél a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában 2015. október 19-én. A magyar válogatott november 15-én a Groupama Arénában lép pályára a norvégok ellen.
Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően a vasárnapi Eb-pótselejtezőn aratott siker után megerősítette az MLSZ a posztján Bernd Storck szövetségi kapitányt. A német szakembernek nagy tervei vannak a magyar futballban.

A magyar fociválogatottat a 2016-os franciaországi Eb-re kivezető Bernd Storck marad a szövetségi kapitány a jövő nyári torna végéig – jelentette be Csányi Sándor MLSZ-elnök a szövetség hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

"Munkamániás vagyok" - nyugtattott meg mindenki Storck Forrás: MTI/Illyés Tibor


Ő marad egyelőre a sportigazgató is, mely minőségében 2018 márciusáig szól a szerződése, mivel hosszú távon biztosan nem tudja mindkét munkát ellátni, ezért hamarosan döntenek arról, hogy a sportigazgatói poszton milyen változás várható.

– jelentette ki Csányi Sándor.

Nem volt könnyű út

"Köszönöm az elnök úr bizalmát, nem volt könnyű út, volt pár döntésem, amely nem mindenki számára volt egyértelmű a szándékom, de az elnök úr biztosított arról, hogy tegyek mindent a legjobb belátásom szerint, és folytathatom a munkámat" – mondta Storck.

Az MLSZ 12 millió eurót (3,4 milliárd forint) kap az UEFA-tól a kijutásért.

Az Eb-n elért eredmények tükrében az az összeg tovább nőhet. A pénz egyharmadát megkapja a keret és a stáb – közölte az MLSZ elnöke. Az eddig kiosztott prémiumok négyszeresét kapják a játékosok a kijutásért, differenciáltan: aki, például, Kazahsztán ellen volt csak kerettag, az 1-3 millió forintot kap, míg aki a legtöbbet szerepelt, az 40 milliót tehet zsebre – részletezte Vági Márton főtitkár.

Tanulni kell!

"A fiataloké a jövő, szeretném a szerepüket hangsúlyozni. (...) Nyitottnak kell lennünk, meg kell néznünk, hogyan dolgoznak mások a fiatalokkal, milyen edzéseket tartanak, hogyan fejlesztik egyénileg a játékosokat.

Nem szabad azt mondanunk, hogy már mindent tudunk"

– mondta a kapitány.

Csányi muunkamániásnak nevezte Storckot, aki megerősítette, hogy valóban az, ezért nem fog neki gondot okozni még egy ideig a sportigazgatói és a kapitányi feladatok egyidejű ellátása.

Fazon már van

Az elnök méltatta Storck elképzeléseit arról, hogy hogyan lehetne a magyar labdarúgást szervezettebben működtetni, és azt is diocsérte, hogy a válogatott játékának "van fazonja". Megjegyezte, ez még tovább fejleszthető, és előrébb léphetünk majd az Eb-ig.

Arra a felvetésre, hogy a 16-ról 24 fősre bővített Eb-re tudtunk kijutni, Storck azt felelte: "Aki ezt mondja, igaza van, tényleg bővítették a mezőnyt, de a lényeg, hogy mi kihasználtuk ezt az esélyt. Ez nem negatívum, mert megérdemelten jutottunk ki." Hozzátette, a magyar futballban hatalmas a potenciál, de