Orbán akadémiája tagadja az eszéki klubvásárlást

Orbán Viktor gratulál KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kézfogás Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök politikus sportoló SZEMÉLY
Felcsút, 2014. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök gratulál a Puskás Akadémia játékosainak a 17 éven aluliak számára kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna döntőjében játszott Real Madrid (spanyol) - Puskás Akadémia találkozó, a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzésének végén 2014. április 21-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémiának nincs szándékában nemzetközi csapatot vásárolni - tudatta a klub a honlapján arra reagálva, hogy egy horvát lap szerint a felcsúti egyesület nyilvános ajánlatot tett az eszéki labdarúgócsapat, az NK Osijek részvényeire.

"A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia régóta szakmai kapcsolatban áll több hazai és nemzetközi klubbal, akadémiával. Ilyen partnerünk a horvát első osztályban szereplő Eszék csapata is. A Puskás Akadémia szakmai együttműködést folytat az eszéki klubbal.

- áll a közleményben.

Forrás: MTI/Beliczay László

A Glas Slavonije című horvát regionális napilap a hétvégén arról számolt be, hogy a Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát Mészáros László és Halmi Tamás írták alá. Ebben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit, de mint írták: "a tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása", amelyet kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének. A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt, ami meg is történt.