10 külföldivel állt fel az NB III-as focicsapat az edzőmeccsen

Tommaso Rocchi
Lazio's forward Tommaso Rocchi (C) scores a goal during the Italian serie A football match Lazio vs Novara at Olympic stadium in Rome on December 5, 2011. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Miközben a Magyar Labdarúgó Szövetség pluszpénzzel ösztönzi az NB I-es klubokat arra, hogy háromnál több külföldi ne legyen a kezdőben, az NB III-as Tatabánya tíz külfödivel állt fel a Honvéd elleni edzőmeccsre.

Gyűrű - Heras, Stanisic, Xavi Rosa, Martinez - Pelagias, Portilla, Kopunek - Rocco Giordano, De Mesa, Marco Giordano - ezzel a kezdőcsapattal lépett pályára az NB III Nyugati csoportjában 16 forduló után a 12. helyen álló Tatabánya a Honvéd ellen.

A nevekből is látszik, hogy a kezdőben az összes mezőnyjátékos külföldi volt. Az eset olyan szempontból nem számít újdonságnak, hogy amióta az ősszel olasz tulajdonos érkezett Tatabányára, azóta a külföldi játékosok uralják a kezdőcsapatot.

Aguero a csatársorban, Maradona csapattársa a kispadon

Tatabányán légióskodik a korábbi Lazio-csatár, a Haladásban is megfordult Tomasso Rocchi, a Győrből ismert belső védő, a szerb Lazar Stanisic, a Honvédnál is játszó spanyol középpályás, Cristian Portilla, de olyan neveket is felfedezhetünk a keretben, mint a névrokona miatt elég jól csengő Sergio Agueróé.

Rocchi fénykorában a Lazio csapatkapitánya volt Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A csapat edzője az olasz Bruno Giordano, aki csapattársa volt Diego Maradonának a Napoliban. A Tatabánya honlapja azt írta, az új tulajdonosnak 1 millió eurós költségvetés áll rendelkezésére, és a cél az, hogy a csapat visszajusson az NB II, a távlati cél pedig az NB I.

Az olaszokat kiejtő szlovák is alapember

Amikor az új tulajdonos átvette a csapatot, akkor a 17 csapatos mezőnyben a 16. helyen állt, az ősz vége azonban jól sikerült, mert a Tatabánya zsinórban öt meccset nyert meg, így került a 12. helyre. Aguero már-már a Manchester Cityben játszó névrokonát idézve 5 góllal vezeti a házi góllövőlistát, mögötte három góllal áll Portilla, Marco Giordano, valamint Folmer Krisztián.

A Tatabányának van egy vébét megjárt játékosa is a szlovák Kamil Kopunek személyében, aki elmondhatja magáról, hogy 2010-ben hozzájárult az akkor címvédő olaszok kieséséhez, amikor a csoportkör utolsó fordulójában gólt szerzett a 3-2-es szlovák sikert hozó meccsen.

A keddi edzőmeccset a Honvéd egyébként 5-2-re nyerte, a kispestieknél két külföldi volt a kezdőben, Dusan Vasiljevic és Souleymane Youla, és gólt szerzett a most igazolt Eppel Márton.