112 ezer Eb-jegyet igényeltek a magyarok

magyar fociválogatott szurkolók

A magyar játékosok ünnepelnek Böde Dániel második gólja után a Magyarország - Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2015. október 8-án. Magyarország - Feröer-szigetek 2-1.
Budapest, 2015. október 8. A magyar játékosok ünnepelnek Böde Dániel második gólja után a Magyarország - Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2015. október 8-án. Magyarország - Feröer-szigetek 2-1. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A rendelkezésre álló belépők mennyiségének több mint négyszeresét, 111 970 jegyet igényeltek a magyar szurkolók a labdarúgó-válogatott három Európa-bajnoki csoportmérkőzésére.

Az mlsz.hu-n olvasható keddi beszámoló szerint az európai szövetség (UEFA)

29 500 belépőt biztosít a magyaroknak a franciaországi Eb-re,

az osztrákok, az izlandiak és a portugálok elleni meccsre, s bár voltak olyan kategóriák, amelyeknél az igénylések száma alig haladta meg a rendelkezésre álló jegyek számát, más kategóriákban több tízszeres volt az igény.

A magyar válogatott Ausztria elleni csoportmeccsére 7500 belépőt biztosít az UEFA, de több mint 20 ezer igénylés érkezett, míg az izlandiak elleni találkozóra 47 330 belépőt kértek a magyar szurkolók, de csak 11 ezer áll rendelkezésre. A Portugália elleni összecsapás adatai hasonlóak: 11 ezer jegyre több mint 39 ezer igénylés érkezett.

Négyszer annyian mennének, ahány jegy van Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az mlsz.hu kiemelte: "a hazai sajtóban több helyen tévesen jelent meg, hogy

a most lezárult értékesítési szakaszban megvásárolt jegyek a tavaszi jegybörzén eladhatóak, elcserélhetőek.

Valójában a mostani szakaszban megnyert és kifizetett jegyeket később nem lehet visszamondani, eladni, elcserélni, a börzén kizárólag a tavaly nyáron, a jegyértékesítés első etapjában megvásárolt jegyek cserélhetnek gazdát."

Újabb jegyértékesítési szakasz is lesz

Az UEFA hétfőn jelentette be, hogy lezárta a jegyigénylések második szakaszát, s február 1-ig újabb belépőket tesz elérhetővé a drukkereknek, majd az eddigiekhez hasonlóan sorsolással dől el, hogy az igénylők közül kik juthatnak belépőhöz. A mostani értékesítési szakaszban nem lehet bármely kategóriába belépőkhöz jutni, bizonyos meccsek esetében például csak korlátozott kilátású jegyeket - a stadion felépítése miatt nem százszázalékos a rálátás a pályára - dobnak piacra, ezeket diszkont áron értékesíti az UEFA.

Az biztos, hogy sok magyar szurkoló lesz Forrás: mlsz.hu

A jegyértékesítés első fázisa már nyáron lezárult, az UEFA internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre, ezekre 11,26 millió igénylés érkezett, köztük 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, erről e-mailben már tájékoztatást kaptak. Márciusban indul az UEFA online jegybörzéje, és az európai szövetség májusban küldi ki a jegytulajdonosaknak a belépőket.

A június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba kerül.