Vágólapra másolva!
Megint előrébb lépett a magyar válogatott a futball-világranglistán: a FIFA szerint már a 19. legerősebb csapat a világon. Mögöttünk a franciák, oroszok, csehek.

Azután, hogy bekerült a legjobb 20 közé a világranglistán, az idén még előrébb lépett a magyar fociválogatott: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csütörtökön közzétett friss rangsorában

már a 19. helyen áll.

A FIFA honlapjának erről csütörtöki híre külön kiemeli, hogy a magyar csapat még sohasem állt ilyen jó helyen a több mint 20 éve, 1993 óta készített világranglistán. A következő verziót március 3-án teszik közzé.

Az Eb-pótselejtezős siker nyomot hagyott a ranglistán is Forrás: AFP


A csapat továbbra is Horvátország és az elitbe szintén most becsúszó törökök között foglal helyet. Az előrelépés oka az eddig 17. elefántcsontparti válogatott hátrébb szorulása.

Azért ez elég fura sorrend

A listáról sokat elmond, hogy a magyar válogatott mögé helyezi többek között Mexikót, Oroszországot, Franciaországot, Csehországot, Ukrajnát, az Egyesült Államokat, Lengyelországot és Svédországot. Az élen egyébként továbbra is Belgium, Argentína és Spanyolország áll, a világbajnok németek a negyedikek, a brazilok a hatodikok.

Ön mit gondol? Szavazzon!

Szavazzon!

Jó helyen vagyunk?