Vágólapra másolva!
Bogdán Ádámot nyilván nem lehet felmenteni a Liverpool első csapatában elkövetett hibái miatt, de a csapat védekezésének is lehetett bennük némi szerepe. Az utóbbi időben végrehajtott változtatás legalábbis erre utal.

Az angol újságírók az elmúlt hetekben annyit kérdezték Jürgen Klopp vezetőedzőt arról, hogy a csapata miért kap ilyen sok gólt a pontrúgások után, hogy a Stoke elleni Ligakupa-elődöntő előtt már kifakadt.

"Könyörgöm, hagyjanak már békén a pontrúgásokkal! Tanultunk a meccsekből, változtattunk is a védekezésünkön, sokat gyakoroltunk. Most már csak az a feladat, hogy a gyakorlatba is átültessük ezt a tudást, a tanulságokat" – fakadt ki a Liverpool mestere.

Ami a kapusokat illeti, egy dologban biztosan váltott Jürgen Klopp.

A szezon korábbi meccsein a Liverpool kapusa, így adott esetben Bogdán Ádám, semmilyen védelmet nem kapott a rögzített játékhelyzetekben, neki kellett megharcolni a csatárokkal. Ez az Exeter ellen kapott góljánál is látszik a videón, de a Watford elleni meccsen is az ellenfél csapatából hárman közelebb voltak Bogdánhoz, mint a saját védői.

1) Exeter-Liverpool

Az Exeter ellen a magyar kapus nem kapott védelmet a társaktól Forrás: Origo

2) Watford-Liverpool

A liverpooli védők csak az ötöst védik a szögletnél, a kapust nem Forrás: AFP


Ezzel szemben Simon Mignolet az elmúlt fordulókban már rendre külön védőt kap, aki

távol tartja tőle a csatárokat.


3) Leicester City-Liverpool

A védő Mignolet és a Leicester támadója közé helyezkedik, testével védi a kapusát Forrás: Origo

4) Liverpool-West Ham United

A Liverpool már nemcsak a kapu előterét védi, hanem külön ember áll Mignolet elé, hogy ne lehessen zavarni Forrás: Origo


Utólag persze könnyű okoskodni, de talán ha korábban váltanak, és Bogdán Ádám megkapta volna ezt a külön védelmet, akkor elkerülhető lett volna az a két gól, amelyek miatt most csak a harmadik számú kapus Liverpoolban.