Vágólapra másolva!
Elhárult az utolsó akadály Mészáros Lőrinc eszéki klubvásárlása elől, a felcsúti vállalkozó lett az NK Osijek főtulajdonosa. Nemzetközi kupaszereplést ígért.

Pénteken aláírták alá azt a szerződést, amely alapján Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó, a Puskás Akadémia elnöke horvát üzlettársával közösen megvásárolta az NK Osijek horvát futballklub részvényeinek többségét – derül ki a FourFourTwo magazin magyar kiadásának honlapjáról.

Mészáros erősítést, bennmaradást és az utánpótlásképzés fejlesztését ígérte a bajnokság utolsó előtti helyén álló csapat szurkolóinak. Középtávú célként a

stadionfelújítást, a nemzetközi kupaszereplést és a saját nevelésű játékosokból álló csapatot

jelölte meg. A bejelentésen ott volt az Osijek és a Real Madrid egykori csatára, Davor Suker, valamint volt válogatott csapattársa, a Puskás Akadémia vezetőedzője, Robert Jarni is.

Mészáros Lőrinc (blara) Orbán Viktor kormányífő mellett egy focimeccsen Forrás: MTI


A vevő Mészáros Lőrinc Mészáros & Mészáros Kft.-je, valamint Ivan Mestrovic horvát üzletember, akinek a postai szolgáltatásokkal foglalkozó cége éppen néhány hónapja kapott engedélyt a magyarországi tevékenységre.

A Glas Slavonije nevű helyi portál csütörtöki,

címmel közölt írása szerint "az is csoda, hogy eddig fennmaradt" a 70 éves, régóta csődközelben lévő klub, de most megmenekül azzal, hogy története során először magánkézbe kerül.

Észhez tért az eladó

Az eszéki Osijek031.com minapi cikkéből az is kiderül, hogyan hárult el az utolsó akadály Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának klubvásárlása elől.

Mint az Origo megírta, január végén az NK Osijek egyik tulajdonosa, a korábbi mezőgazdasági kombinát (IPK) elutasította Mészárosnak a közel 10 százalékos tulajdonrészre tett vételi ajánlatát. A szurkolók dühükben tüntetni kezdtek, de az IPK vezetői hamarosan közölték, hogy

adminisztratív hiba történt.

Gyorsan kiírtak egy új tendert, azon megint csak a Mészáros & Mészáros Kft. indult, és az ajánlatát ezúttal el is fogadták.

A bajban lévő eszéki klub hosszú ideje keresett befektetőt. Mészáros Lőrinc vállalta, hogy rendezi a nagyjából 2,5 millió eurós (780 millió forint) tartozást, legalább öt évig működteti a klubot, és a stadion felújításába is beszállna.