Vágólapra másolva!
Egy-két kivétellel kárpótolta az OTP a nyári foci-Eb-re szóló jegyüket két hete elbukó ügyfeleit. Hogy hogyan, azt sem az OTP-től, sem az MLSZ-től nem tudtuk meg.

"Annyit tudunk hozzáfűzni, hogy az ügyfelek megelégedésükre jegyhez jutottak az igényelt meccsekre" – ezt írta az OTP Bank médiakommunikációs osztálya azon kérdésünkre, hogy hogyan sikerült megoldani az Európa-bajnoki meccsjegyéről a bank hibájából lemaradó több mint kétszáz szurkoló problémáját.

Csányi Sándor, az OTP Bank és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a Hír TV tudósítása szerint egy hétfői rendezvényen jelentette be, hogy

minden érintett ügyfelével megállapodott az OTP, így ők mégis „ott lehetnek Franciaországban a magyar csapat mérkőzésein”.

Lehet, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója kénytelen volt az MLSZ elnökéhez fordulni segítségért Forrás: MTI/Illyés Tibor


Csányi azokról az OTP-ügyfelekről beszélt, akik február elején azért bukták el az Európa-bajnokságra szóló jegyüket, mert a bank rendszere egy ideig nem teljesítette a befutó terheléseket. Akkor úgy tűnt, ők már nem juthatnak meccsbelépőhöz, hiszen az európai szövetség (UEFA) az Origo kérdésére is megerősítette: sikertelen tranzakció esetén törli az adott igényt.

223 szurkoló járt így.

Hogy pontosan mit jelent a megállapodás, honnan kerített az OTP pluszjegyeket, azt Csányi Sándor nem mondta meg. A jegyek elosztási rendszere elég szigorúan szabályozott, de persze elképzelhető, hogy az MLSZ-nek van egy külön kerete, amelyből fel tudott szabadítani ennyi belépőt.

Megkérdeztük a szövetséget is. Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő azt válaszolta, az MLSZ örül, hogy a probléma megoldódott, de

Feltesszük, a szóvivő főnöke, Csányi Sándor azért ismeri a részleteket is.