Vágólapra másolva!
Elszenvedte harmadik vereségét az NB I-ben a listavezető Ferencváros, amely 2-1-re kikapott a Budapest Honvéd otthonában.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budapest Honvéd - FTC 2-1 (1-0)
Bozsik Stadion, 4460 néző
v.: Solymosi
Honvéd: Horváth A. - Botka (Hidi, 83.), Bobál D., Lovric, Baráth (Constantinescu, 77.) - Nagy G., Kamber, Vasiljevic, Ikenne-King, Eppel (Jelena, 85.) - Youla.
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Radó, 63.), Pintér Á., Ramírez - Gera, Nagy Á., Busai (Nagy D., 46.) - Varga R., Sesták (Böde, 46.), Lamah.
gól: Baráth (41.), Vasiljevic (56.), illetve Lamah (88.)
sárga lap: Botka (22.), Baráth (59.), Lovric (62.), Kamber (81.), Youla (94.), illetve Nagy Á. (40.), Dilaver (59., 94.), Nagy D. (66.)
kiállítva: Dilaver (94.)

A Honvéd két vereséggel, a Fradi két győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, ráadásul a két csapatot 31 pont választotta el egymástól a tabellán, így nem volt kérdés, melyikük a meccs favoritja. Ennek ellenére az első félidőben a Honvéd játszott úgy, ahogy a Fraditól lehetett volna várni, és csak Dibuszon múlt, hogy nem vezettek gólokkal a kispestiek.

Dibusz egy ideig meccsben tartotta a Fradit

Youla mellésuhanó lövésénél még nem volt szükség a kapus beavatkozására, aztán Ikenne-King ziccerénél kicsit sokat totojázott a hazaiak légiósa, de Dibusznak így is védenie kellett, hogy ne hulljon be a labda a léc alá. A 32. percben egy trükkös szabadrúgás után Eppel nagy erejű lövését tornászta ki Dibusz, majd Nagy Gergő jóval közelebbi, 12 méteres löketét is kipiszkálta a jobb sarok elől.

A 41. percben aztán Dibusz is esélytelen volt, egy kifejelt labdát Baráth vett le, és 20 méterről óriási gólt akasztott a jobb felsőbe. A Fradinak egy lehetősége volt, egy kontra végén Varga Roland beadását ketten is jó helyzetben várták középen, de a szélső lábáról lecsúszott a labda.

A meccs összefoglalója:

Kispesti kontra után jött a második gól

A második félidőre Thomas Doll beküldte az előző fordulóban góllal és gólpasszal a Puskás Akadémia elleni meccs hősévé váló Bödét, nyomott is az FTC, mégis a Honvéd szerzett újabb gólt, Nagy Gergő vezette rá a labdát Nalepára, majd a mellette érkező Vasiljevicnek passzolta, aki okosan átpöckölte Dibusz fölött.

A Fradi kétgólos hátrányban sem javult fel, Nalepának volt ugyan egy közepesen veszélyes fejese, de a másik oldalon Dibusznak megint nagyot kellett védenie Youla lapos lövésénél. Aztán Gera fejesénél a kapufa mentette meg a Honvédot, de a 88. percben Ramirez beadása után Lamah már pontosabban bólintott.

A Honvéd beszorult az utolsó percekre, de a csereként beállt Hidi így is lőtt egy nagy kapufát, majd a hosszabbításban a Youlával kakaskodó Dilaver kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a Fradi, amely a harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban.