Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd nyerte a 9. Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornát Felcsúton, miután a döntőben tizenegyesekkel legyőzte a házigazda Puskás Akadémia csapatát.

A felcsúti Pancho Arénában több mint háromezer néző előtt megrendezett fináléban az első félidőben nem született gól, a fordulást követően pedig néhány percen belül "gólváltás" volt a felek között.

A tizenegyesek során a hazaiaktól ketten is hibáztak, míg a kispestiektől csak egy játékos rontott.

Horváth Csanád, a Honvéd játékosa (j) fejel kapura Forrás: MTI/Máthé Zoltán


A Honvéd története során ötödik alkalommal hódította el a trófeát.

Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Felcsúton, a Puskás Suzuki Kupa döntője után.

Több utánpótlástornára lenne szükség

A tornát tizenegyesekkel a címvédő Budapest Honvéd nyerte a Puskás Akadémia ellen. A díjakat Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója adta át. A döntő után a miniszterelnök az M1 aktuális csatornának elmondta: természetesen örült volna a hazai győzelemnek, de számukra a gyerekek a legfontosabbak, akik semmivel sem maradtak el a Honvédtól.

Orbán Viktor hozzátette: az, hogy két magyar csapat játszotta a döntőt, jelzi, hogy a magyar utánpótlás lassan, de biztosan felzárkózik a nemzetközi szintre. Megjegyezte, Magyarországnak évente három-négy hasonló tornára szüksége lenne. Kiemelte még a Vasas és a Honvéd által szervezett rangos nemzetközi utánpótlás viadalokat.

Sikeres lesz a magyar futball

"Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi klubfutballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek" - fogalmazott nyilatkozata végén a miniszterelnök.

Orbán Viktor: vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballba Forrás: Pályi Zsófia - Origo

A Puskás Suzuki Kupán a 3. helyet a Real Madrid U17-es csapata szerezte meg a holland KRC Genk, a román Academia Hagi és a görög Panathinaikosz előtt.

Eredmények:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
tizenegyesekkel: 5-4


korábban:
a 3. helyért:
Real Madrid (spanyol)-KRC Genk (belga) 3-0 (2-0)

az 5. helyért:

Academia Hagi (román)-Panathinaikosz (görög) 2-1 (1-0