Vágólapra másolva!
Marco Bizot a szezon végére kiszorította a kapuból Köteles Lászlót Genkben, a klub fanatikusai azonban nem felejtették el, mit tett a klubért az utóbbi hat évben. Egy tavaly októberi videót újra megosztottak a Facebookon, abban reménykedve, hogy a vezetőség nem engedi el a magyar kapust.

A 31 éves Köteles - a több játéklehetőség reményében - távozni szeretne a klubtól, a szurkolók viszont nagyon nem szeretnék, ha elmenne.

Az alábbi YouTube-videó dátumának a tanúsága szerint tavaly októberben elmentek a házához, ahol - elképesztő hangulatot teremtve -

hangorkánnal, éljenzéssel, görögtűzzel üzentek

a magyar kapusnak.

"Here's to you László Köteles, Racing loves you more than you will know" - énekelték a Simon & Garfunkel Mrs. Robinson slágerére hajazva a szurkolók. A rigmus nagyjából annyit tesz, hogy Köteles ma még nem tudja, hogy a Racing Genknél mennyire szeretik őt.

A "Genkies voor het leven" szurkolói csoport a minap újra megosztotta a videót, amelyen Köteles végül kijött a házából, beállt a fanatikusok közé, és elérzékenyülve együtt sétált, majd együtt énekelt a csapattal.

A drukkerek petíciót is indítottak,

amelyet már több mint ezren aláírtak.

A Genk szurkolói csoportja a Facebookon arra kér mindenkit, hogy osszák meg ezt a videót, és tegyék hozzá a #‎wewantlászló‬ hashteget. "Reméljük, a vezetőség meghallja a hangunkat. Nem szeretnénk, ha a klub hősét elveszítenénk" - olvasható a hétfőn közzétett posztban.

Köteles László, a Genk magyar kapusa Forrás: AFP/John Thys

Köteles 2011-ben két tizenegyest is kivédett a Maccabi Haifa elleni BL-selejtezőn, így a Genk bejutott a főtáblára. A meccs után a kapust hősként ünnepelték a drukkerek.

Szintén nagy visszhangot keltett, amikor tavaly augusztusban, egy bajnoki után nem a csapattársaival, hanem egy kislánnyal, a négyéves, leukémiában szenvedő Linsszel tette meg a tiszteletkört a Cristal Arenában, és vele együtt ünnepelt a B-közép előtt.

Az Origo megpróbálta telefonon elérni Kötelest, aki egyelőre nem vette fel.