Dzsudzsák Balázs a Schalkéhoz tart

Dzsudzsák Balázs fényképez Ferihegyi repülőtér HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY mobiltelefon MŰSZAKI ESZKÖZ repülőgép sportoló SZEMÉLY TÁRGY utasszállító
Budapest, 2016. június 7. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, a magyar labdarúgó-válogatott tagja indulás előtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I-es terminálján 2016. június 7-én. Az Eb-re 44 év után kijutott válogatott június 14-én Ausztriával játszik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Bursaspor nem tartóztatja, a Schalke pedig hajlandó kifizetni az árát: Dzsudzsák Balázs könnyen a Bundesligába igazolhat.

Előrehaladott szakaszban vannak a tárgyalások arról, hogy Dzsudzsák Balázs a Bundesligában szereplő Schalkéhoz igazoljon – írja a Sport1.de.

A német portál idézi Hamza Hamzaoglunak, a Bursaspor edzőjének a Milliyet nevű török napilapban megjelent nyilatkozatát, mely szerint senkit sem tartóztat, aki menni akar, és Dzsudzsák egyértelműen váltani szeretne. Hamzaoglu megemlíti azt is, hogy többet vártak a magyar játékostól, akinek talán hosszabb időre lett volna szüksége az akklimatizálódáshoz.

Ez még nem a gelsenkircheni reptér Forrás: MTI/Illyés Tibor


A Sport1.de szerint a Schalke hajlandó kifizetni a Bursaspor által Dzsudzsákért állítólag kért négymillió eurót (kb. 1,3 milliárd fortint). Ha ez így van, már csak magyar válogatott csapatkapitányának a fizetéséről kell megállapodni.

Pályafutása csúcsa lehetne

Az Origo sportrovatában épp a minap beszéltünk arról, hogy ha Dzsudzsák karrierje a PSV után nem fölösleges kitérőkkel alakul, hova juthatott volna el, és a Leverkusen mellett épp a Schalke neve hangzott el. A szélső most 29 éves, lehet még néhány jó szezonja Gelsenhkirchenben, ha tényleg oda szerződik.

Korábban a Dárdai Pál által irányított Hertha is szóba került, de Dárdaitól tudjuk, hogy ő 3,5 millió eurónál drágábban nem vehet játékost, a Bundesligán kívülről igazolni pedig különösen kockázatos egy olyan szerény lehetőségekkel rendelkező klubnak, mint a Hertha.