Vágólapra másolva!
Mintegy 700-800 fő részvételével lezajlott a ferencvárosi futballszurkolók Hősök terére szervezett tüntetése, amelyet követően a drukkerek átvonultak az Üllői útra, hogy a Groupama Aréna melletti szervizúton szurkoljanak a Diósgyőr elleni bajnokin.

Szombat délután 18 órára a Hősök terére szervezett tüntetést a Ferencváros-szurkolók egy része. Mintegy 700-800 drukker jelenlétében az egyik szurkolói csoport vezetője tartott beszédet, majd a csoport átvonult a közelben lévő Fidesz-székházhoz.

Forrás: Adrian Zoltan - Origo

Ott felolvasták azt a levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek is elküldenek, amelyben azt kérik, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Kubatov Gábort elmozdítsa a Fradi éléről.

Szurkolók a Hősök terén Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A tüntetés szervezőinek főleg azzal van bajuk, hogy a Fradi-meccsekre csak úgynevezett vénaszkenneres ellenőrzés után lehet bemenni. A klub nemrég felajánlotta a szurkolóknak, hogy két év múlva megszünteti a kötelező vénaszkenneres beléptetést, ha "a következő két labdarúgó bajnoki szezonban nem történik botrány, nem tapasztalható elfogadhatatlan viselkedéssorozat a lelátón, a stadionban és annak környékén". Ezt azonban a szurkolók nem fogadták el.

Az FTC-szurkolók demonstrációja Forrás: Adrian Zoltan - Origo

A tüntetés résztvevői a demonstrációt követően a Fradi-stadionhoz vonultak, ahol terveik szerint a Groupama Aréna melletti szervizúton szurkolnak majd a Diósgyőr ellen. Az Origo úgy tudja, a mérkőzés elején a diósgyőri ultrák is csatlakoznak hozzájuk.