Magyar válogatott focista szerződött Franciaországba

Bese Barnabás; Weeks, Theo; Zenjov, Sergei akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Győr, 2016. július 14. Bese Barnabás, az MTK játékosa (b), valamint Theo Weeks (b2) és Sergei Zenjov (b3), az azeri Gabala játékosai a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott MTK Budapest - Gabala mérkőzésen a Győrhöz tartozó Gyirmóton 2016. július 14-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A francia másodosztályú Le Havre játékosa lesz a következő négy évben Bese Barnabás. A csapat feljutásra készül, és Bob Bradley vezetőedző fontos szerepet szán a magyar focistának.

A francia másodosztályú Le Havre-hoz igazolt az MTK 22 éves játékosa, Bese Barnabás – írja az Nso.hu.

Bese négy éve debütált az NB I-ben, az elmúlt három szezonban stabil tagja volt az MTK-nak. Tud játszani jobb oldali védőt és jobbszélsőt, de akár a védelem bal oldalán is bevethető.

Bese Barnabás (balra) az azeri Gabala elleni Európa Liga-selejtezőn Forrás: MTI/Krizsán Csaba


Szerepelt az összes utánpótlás-válogatottban, és a nyári Európa-bajnokság előtt lett felnőttválogatott. Egy félidőt játszott az Eb-n is, a portugálok elleni, 3-3-ra végződő csoportmeccsen.

A klub honlapján azt írják, négy évre írt alá. "Sokoldalú védőnek" nevezik a fiatal magyart, aki a cikk szerint Jérome Mombris távozása után fontos erősítés lehet a csapatnak.

A leendő Európa-bajnok elleni csoportmeccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor


A Le Havre AC vezetőedzője tavaly november óta az amerikai Bob Bradley. Korábban volt az amerikai és az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya, dolgozott egy sor MLS-klubnál és legutóbb a norvég Stabaeknál.

A francia klub készített egy interjút az új szerzeménnyel. ebben többek között elmondja, hogy volt más érdeklődő is, de a Le Havre-nál érezte leginkább, hogy igazán akarják szerződtetni.

A Le Havre az előző szezonban a negyedik helyen végzett a francia második vonalban, a már feljutó harrmadikkal azonos pontszámmal.