Vágólapra másolva!
A magyar válogatott a szeptember 6-ai, Feröer-szigetek elleni első vb-selejtező előtt Telkiben tartott sajtótájékoztatót, ahol Bernd Storck szövetségi kapitány több kritikát is megfogalmazott.

A német szakember hangsúlyozta, hogy milyen fontos számára a megfelelő fizikai felkészítés, de a Telkiben mért eredmények meglehetősen aggasztóak. "Sajnos a teszteredmények nem lettek túl jók a csapatnál, az állóképességen változtatni kell.

– mondta Storck.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy ameddig a németeknél Joachim Löw nyomon tudja követni a játékosok állapotát, mivel minden klub hasonló módszerekkel dolgozik, mint a válogatott, addig a magyar klubok egy kicsit a saját útjukat akarják járni, és ebben nem sokat léptünk előre az elmúlt egy évben.

''A magyar csapatoknak nemzetközi sikereik sincsenek, hát hogy várják el a válogatottól a jó szereplést?

Fordítva kellene, hogy legyen, a sikeres klubokra kellene építenie a válogatottnak."

A Fradi is gyorsan búcsúzott a BL-selejtezőben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sérülés miatt biztosan nem játszhat a három ferencvárosi, Gera, Lovrencsics és Pintér. Elek, Kádár, Nagy és Fiola is kisebb sérüléssel bajlódik, de Dzsudzsák is csak egy meccset játszott a klubjában, Szalainak pedig neurológushoz kellett mennie.

"Ennek ellenére pozitívnak kell lennünk, a tehetség a mi oldalunkon áll, a fiatalokat integrálni kell a válogatottba. Hiszem, hogy sikerül" – nyilatkozta Storck.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya hangsúlyozta, szeretnék fenntartani a sikeres Európa-bajnoki szereplés okozta "futballeufóriát".

Dzsudzsák még csak egy meccset játszott új csapatában Forrás: Al-Wahda Twitter

"Szerencsére még nem igazán ülepedett le bennem az Európa-bajnokság, hiszen, amikor hazajövök, továbbra is megállítanak és gratulálnak az emberek.

Még mindig érzem, hogy a válogatott visszaadott valamit az országnak, a szurkolóknak.

Kicsit szerencsétlen dolog, hogy pont idegenben kezdünk, ráadásul egy olyan helyszínen, ahová nehéz eljutni, ugyanakkor már nagyon várjuk az októberi, első hazai vb-selejtezőt" – mondta Dzsudzsák.

Dzsudzsák nem örül, hogy a feröeriekkel kezdünk Fotó: Polyák Attila - Origo

Az al-Vahda szélsője szerint a Feröer-szigetek elleni lesz talán a legnehezebb csoportmérkőzés, "nem is a pokoli hangulat, hanem a körülmények" miatt. Hangsúlyozta, nagyot lépett előre az Eb-szerepléssel a válogatott, és nem szeretnének visszaesni, de a csoport végkimeneteléről ilyen korán még hiba volna szólni.

"Ha hozzuk azt a fegyelmezett és alázatos futballunkat, mint eddig, akkor lehet majd beszélni arról, hogy esetleg jó helyen végezzünk a csoportban."