Átgyúrta a Loki keretét a portugál edző

Korhut Mihály, foci
Hungary's defender Mihaly Korhut addresses a press conference at their media centre in Montauroux, southern France, on June 19, 2016, during the Euro 2016 football tournament. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Egy hét alatt négy labdarúgó távozott Debrecenből, három új pedig érkezett, így próbált rendet tenni Leonel Pontes edző azt követően, hogy a kinevezését követő három bajnokin mindössze egy pontot szerzett csapata.

A Debrecen a portugál Pontes irányításával egy MTK elleni 1-1-es döntetlennel nyitott, majd előbb otthon kikapott 1-0-ra a Haladástól, aztán 5-1-re idegenben a Videotontól.

„Változások kellenek a csapatnál. Át kell gondolni a célokat erre a szezonra. Egy erős csapatot kell összeállítani. Fiatal játékosokat kell felhozni az akadémiából. Fontos dolog: ha valaki nem szeretne a csapatban játszani, arra nincs szükség. Csak olyan játékos kell, aki itt akar játszani" – nyilatkozta a KO-vereség után az edző, és szavait tett követte.

A klubhoz az elmúlt napokban érkezett Könyves Norbert a Vasastól, illetve a román védekező középpályás Ioan Filip és a nigériai csatár, Chuka Derick Ogbu.

Korhut Mihály az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva csapatához igazolt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Tisza Tibor az NB II-es Nyíregyházához, Varga József a Videotonhoz, Kulcsár Tamás pedig a Vasashoz igazolt, kedden pedig eldőlt, hogy a válogatott balhátvéd, Korhut Mihály sem marad, ő az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva együttesének ajánlatát fogadta el.

A játékos Magyarországon eddig csak debreceni és kaposvári színekben szerepelt, az NB I-ben 151 találkozón lépett pályára. A magyar válogatottban hatszor játszott - ebből egyszer a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon - és a Feröer-szigetek elleni, jövő keddi világbajnoki selejtezőre készülő keretnek is tagja.