Saját szurkolói által megalázott csatárt igazolt a Videoton

Marko Scepovic, foci
20150822 - BEVEREN-WAAS, BELGIUM: Mouscron's Marko Scepovic celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Waasland-Beveren and Mouscron-Peruwelz, in Beveren, Saturday 22 August 2015, on day 05 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM
Vágólapra másolva!
A Videoton leigazolta a görög Olimpiakosztól a szerb Marko Scepovicot. A székesfehérvári klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 25 éves középcsatár szerződése három évre szól.

Scepovic a Partizan színeiben 2010 és 2013 között 45 bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, és három bajnoki címet ünnepelhetett.

Távozásához minden bizonnyal hozzájárult a Bajnokok Ligája-selejtezős búcsút követő megalázó affér: a bolgár Ludogorec elleni kiest követően a játékosok éppen megköszönték a szurkolóknak a buzdítást, amikor a hírhedt, Grobari (Sírásók) néven ismert ultracsoport vezetője, Milos Radisavljevic bemászott a pályára, és lehúzta Scepovic karjáról a csapatkapitány karszalagot.

Az ötszörös válogatott játékos egy hónappal később a görög Olimpiakoszhoz szerződött, ahol 21 tétmérkőzésen hétszer volt eredményes, majd a spanyol RCD Mallorca, az orosz Tyerek Groznij és a belga Royal Mouscron-Péruwelz csapatához adták kölcsön.

Marko Scepovic Forrás: BELGA/AFP/Kristof Van Accom

„Ismerem már valamennyire a klubot, hiszen az elmúlt egy hónapban már sok videót megnéztem a csapatról. Több szerb játékos is megfordult már itt, szóval sikerült begyűjtenem a szükséges információkat, valamint emlékszem, hogy néhány éve még Partizan-játékosként egy edzőmeccsen is pályára léptem a Vidi ellen. A szurkolók harcos, megalkuvást nem tűrő játékra számíthatnak tőlem, emellett természetesen bízom benne, hogy sok góllal bajnoki címhez tudom majd segíteni a csapatot a szezon végén" – nyilatkozta a szerződés aláírása után a csatár a klub hivatalos honlapján.