Vágólapra másolva!
A Ferencváros megdöbbenne, ha valóban az történt volna, ami a felvételeken látszik, míg az Újpest az MLSZ-szel közösen szeretné tisztázni a dolgot. Az M4 közvetítésén az olvasható le Kassai szájáról, hogy azt mondja az Újpest – magyarul egyébként nem beszélő – légiósának, Diarrának, hogy "húzzál innen", illetve hogy "ne dumálj". Vagyis, pimaszul és agresszíven tegezi a futballistát.

A szombati Ferencváros–Újpest meccs (3-3) legemlékezetesebb jelenetei azok voltak, amikor Kassai Viktor játékvezető csúnyán letorkollta a vendégek szenegáli focistáját, Souleymane Diarrát.

Felmerült a kérdés, hogy a rutinos, 2011-ben a világ legjobbjának választott, BL-döntőt is vezető játékvezető a meccsen nem mindig az írott és íratlan szabályoknak megfelelően járt el, amikor kétszer is üvöltözött a meccsen egyébként jól játszó Diarrával.

Kassai első pimaszkodása:

Egyrészt a bíróknak nem szokásuk letegezni a játékosokat, és főleg nem olyan stílusban, hogy „ne dumálj", vagy „húzzál innen". Kíváncsiak voltunk az érintettek véleményére is, így megkerestük mind a Ferencvárost, mind az Újpestet, és az MLSZ álláspontját is megkérdeztük.

Az Újpest FC nem a nyilvánosság előtt, hanem MLSZ-szel együtt belső ügyként szeretné kezelni az esetet

– áll a lila-fehérek közleményében.

Az FTC részéről Orosz Pál vezérigazgató pedig azt mondta, ezt a fajta stílust a nemzetközi meccseket vezető bírók nem engedik meg maguknak. Kassai sem.

„Hallottam már játékosoktól, stábtagoktól, akik a játéktéren vagy a kispadnál tartózkodnak, hogy

– válaszolta Orosz Pál az Origo kérdésére. – A közelmúltban számos olyan kétes döntésnek is szemtanúja voltam, ami a Ferencvárosra nézve kedvezőtlen volt, de úgy gondoltam, hogy a hiba lehetősége benne van mindenki munkájában, és nem feltételeztem, és nem is feltételezek semmilyen hátsó szándékot ezekkel kapcsolatban."

Kassai második pimaszkodása:

A klubvezetőnek ugyanakkor meggyőződése, hogy a tévedések nem tendenciózusak, és hosszú távon, azaz a bajnokság végére kiegyenlítik egymást.

de amennyiben ez mégis így történt, akkor teljesen biztos vagyok abban is, hogy az MLSZ nem siklik át egy ilyen eset felett, hiszen egy játékvezető egy játékossal szemben számos hivatalos fegyelmező hatáskörrel rendelkezik, és semmilyen körülmények között nincs ráutalva az arroganciára. Úgy gondolom, hogy

egy játékvezető úgy lehet főszereplő, ha tisztában van azzal, hogy ezt statisztaszereppel érheti el"

– mondta Orosz Pál.

Kerestük Kassai Viktort is, de nem értük el.

A csapatokat büntette az MLSZ

Az MLSZ a meccs után mindkét klubot megbüntette. Az FTC-nek 200 ezer forintot kell fizetnie, mert szerintük nem megfelelően vizsgálták át a szurkolók ruháját és csomagjait. Az Újpestnek pedig 400 ezret, mert petárdákat és füstbombákat dobáltak a szurklók, és szidták az ellenfelet.