Vágólapra másolva!
Szélesi Zoltán szövetségi edző csapatára sorrendben Liechtenstein, Dánia és Hollandia vár Dabason és Csákváron. A csoportból az első két helyezett jut a jövő tavaszi Eb-selejtező elitkörbe.

A csoportellenfelek közül a mieinknek a dánokról lehet frissebb emlékük, tavaly ősszel idegenben kétszer is legyőztük őket felkészülési mérkőzésen. A szakmai stáb azokra a játékosokra számít, akik az elmúlt egy évben alapemberei voltak a csapatnak,

közülük többen már klubszinten is bizonyították, hogy megérettek a szintlépésre,

és külföldi együttesekhez igazoltak – adja hírül a szövetség honlapja.

A magyar U17-es válogatottra három nagyon kemény meccs vár a következő hat napban Forrás: mlsz.hu

"Egyelőre a liechtensteiniek elleni mérkőzésre fókuszálunk, mert bár a dán és a holland válogatott keményebb riválisnak tűnik, első ellenfelünket sem szabad félvállról venni - mondta Szélesi Zoltán szövetségi edző. -

Fontos a győztes kezdés, egy siker ugyanis lendületet adhatna a dánok és a hollandok elleni meccsre. Egy hosszabb edzőtábor előzte meg a sorozatot, ezen fizikailag, technikailag és taktikailag is megfelelően felkészítettük a csapatot, majd meghoztuk az összetartás legnehezebb döntését, 18 fősre szűkítettük a keretet."

"A magyar U17-es válogatott igen erős sorsolást kapott, hiszen Dánia, Hollandia és Liechtenstein legjobbjaival küzdhet meg a 2017-es kontinenstornán való részvételért.

és jelenleg számukra ez a legfontosabb. Nemzetközi versenykörnyezetben mutathatják meg tudásukat, bizonyíthatják, hogy készen állnak átlépni a felnőtt foci kapuját" - fogalmazott Bernd Storck a szövetség sportigazgatója.