Vágólapra másolva!
Két napja az aranylabdás Ronaldinho bemutatta a magyar érdeklődőknek a teqballt, melynek a magyar feltalálói remélik, 20-30 éven belül olimpia sportág lesz belőle. A cég az FTC-t pénzzel és sporteszközzel is támogatja, Thomas Doll vezetőedző sajtónyilvánosság előtt rögtön ki is próbálta a játékot, amelyet a futballcsapat edzésein is használni fognak.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint a futallcsapat mindig is innovatív klubnak számított, ezért ezt az újdonságot is szívesen kipróbálta. "A teqball az egyéni képességeket fejlesztheti a felnőttcsapatnál és a gyerekeknél is, és ez nagyon fontos. Nagy öröm, hogy éppen most, egy kevésbé sikeres időszakban sikerült ezt a kiemelt támogatói szerződést megkötnünk. Hiszen most nem menetelünk úgy, mint tavaly, de

Thomas Dollnak (jobbra) nagyon tetszett a teqball, és jól is ment neki Forrás:Micheller Szilvia

A vezérigazgató az Origo érdeklődésére azt mondta, "nem lenne elkeseredve", ha a teqballt Magyarországon népszerűsítő Ronaldinho pár mérkőzés erejéig a Fradit erősítené. "Találkoztam vele, épp a teqball kapcsán együtt vacsoráztunk. Hihetetlen profi ember, akit 2009-ben az évtized játékosának választottak, és még mindig látható rajta a labda iránti rajongás."

A hajlított pingpongasztalra hasonlító eszköz ára 2000 euró (mintegy 600 ezer forint), és több díjat is megnyert már. A cég inventora, Huszár Viktor szerint cél, hogy 20-30 éven belül olimpiai sportág legyen belőle.

A minap Ronaldinho is bemutatót tartott Budapesten Fotó: Polyák Attila - Origo

Miközben egy pingponglabda súlya két gramm, egy FIFA-focilabdáé 400-450 gramm is lehet, így nem meglepő, hogy az asztal teherbírása 200-szor erősebb. Ezt bizonyítandó

az ötletgazda felpattant az asztalra, egy kicsit ugrált rajta,

majd azt mondta, egy győzelem után akár így is lehet ünnepelni, hiszen a sportszer simán elbírja egy ember súlyát.

Egy szett 12 pontos, 4 pontonként szervacsere következik, és egy meccs két vagy három nyert szettig tarthat. Egy rövidített mérkőzésen Thomas Doll játszott egy jót két teqballjátékossal és az FTC-ben szereplő Nagy Dominikkel kiegészülve, de kipróbálta a sportágat a futballklub légiósa, az ecuadori Cristian Ramírez is.

Látványos, élvezetes, és fejleszti a technikát Forrás:Micheller Szilvia

"Azért is nagyszerű a teqball, mert nagyon sok technikai módszert tudunk gyakorolni vele, és akár a regenerációban, akár más edzési egységek során hasznosíthatjuk. Nem csodálkozom, hogy Ronaldinho teljes mellszélességgel kiállt az ügy mellett" - fogalmazott Doll, hozzátéve, hogy mivel ívelt az asztal, nehéz kiszámítani, hogyan érkezik a labda, ezért fejleszti a koncentrációt is.

Így, például én is" - mondta nevetve a szakember, aki egyébként abszolút ügyesen teqballozott.