Kleinheisler: Megérkeztem a Bundesligába

SV Darmstadt 98 vs VfL Wolfsburg Bundesliga soccer cheering
Darmstadt's Laszlo Kleinheisler cheers after his 2-1 goal during the German Bundesliga soccer match between SV Darmstadt 98 and VfL Wolfsburg at the Jonathan-Heimes-Stadium in Darmstadt, Germany, 22 October 2016. Photo: Arne Dedert/dpa (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)
Vágólapra másolva!
A hétvégén Kleinheisler László megszerezte első gólját a német bajnokságban, a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy nagyon élvezi a gyors, dinamikus focit a Bundesligában, ahol szerinte hosszabb távon is jól tud teljesíteni.

"Elmondhatatlan érzés volt megélni, kiszakadtak belőlem az érzelmek" - kommentálta a Wolfsburg elleni gólját a Darmstadt magyar légiósa, akit a forduló válogatottjába is beválasztottak a Kickernél.

"Végre tényleg jól megy a futball. Rendeződött körülöttem minden, most már csak az edzésekkel, a játékkal, a meccsekkel kell foglalkoznom, ez jótékony hatással van a teljesítményemre.

Tudok hosszabb távon is jól teljesíteni az itt megszokott iramban, dinamikában futballozni, mi több, számomra ez jelenti az igazi futballt. Gyors gondolkodás, gyors döntés, gyors passz, gyors lövés - fantasztikus érzés mindezt belülről átélni."

Kiszakadtak belőle az érzelmek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Kleinheisler László főleg a csatárok mögött, amolyan irányító szerepkörben játszik a Darmstadtban. "Azért védekeznem is kell. Rendszerben futballozunk, mindenkinek megvana saját feladata, védekezésnél ugyanúgy a csatárunk mögötti területet felügyelem. Sokat kell futni, de nem is baj."

Magyarországon majdnem elpazarolták a tehetségét

Andy Möller, a magyar válogatott másodedzője a Bildnek elmondta, hogy Kleinheisler rendkívül dinamikusan játszik, mindig megtalálja az ellenfél gyenge pontját. "Elfogadja, amit mondunk neki, mindig megkérdezi, hogy mit csinálhatna még jobban. Néha még elragadja a hév, még dolgozni kell a hatékonyságán, mert aránytalanul sokat fut. Darmstadtban jó helyen van, Magyarországon majdnem elpazarolták a tehetségét."