Vágólapra másolva!
Horváth Ferenc edző megrúgta labdával Cristian Ramírezt, aki erre válaszolva visszarúgta a labdát, és ugyancsak eltalálta a diósgyőri edzőt – ez látszik az esetről készült videofelvételen. A szombati mérkőzést a Fradi 3-2-re nyerte.

Botrányos közjáték zavarta meg a szombati, Diósgyőr-Ferencváros focimeccset, az 53. percben Horváth Ferenc, a hazaiak edzője műesést reklamálva nekirúgta a labdát a földön fekvő Cristian Ramíreznek.

A Fradi ecuadori válogatott játékosa ülve a magasba emelte a labdát, majd visszarúgta Horváthra, aki ezek után a védőnek rontott, és az eset kisebb tömegverekedésbe torkollott.

Hogy Szabó Zsolt játékvezető miképp tudta eldönteni, hogy a kakaskodás után csupán Ramíreznek, és a diósgyőri csatár Novothny Somának adjon sárga lapot, nem tudni, az biztos, hogy az egészet kezdő Horváthot nem büntette lappal.

„A Ferencváros vezérigazgatójaként

nagyon furcsállom, hogy a magyar NB I-ben előfordulhat olyan eset, hogy egy edző a földön fekvő játékosba belerúgja a labdát.

Pláne egy olyan edző, aki egykoron a Ferencvárosban játszott. Az sem helyénvaló persze, ahogy Ramírez reagált, de aki látta az esetet, tudja, mi és hogyan történt. Egyértelmű, hogy ezek után bocsánatkérést várnék Horváth Ferenctől, az MLSZ-nek pedig ki kell vizsgálnia az esetet" – mondta az Origónak Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, furcsállja azt is, hogy a diósgyőri edző lapot sem kapott, noha Thomas Dollt a Haladás elleni meccsen már azért a lelátóra küldte a bíró, amiért megtapsolta az egyik ítéletét.

Az esettel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Diósgyőrnek is, de a klub csak annyit reagált, hogy a részéről lezártnak tekinti az ügyet.