Vágólapra másolva!
A Ferencváros szombaton, Kispesten 2-2-t játszott a Vasassal az NB I rangadóján, úgy, hogy a Kassai Viktor játékvezető által befújt négy 11-esből három a címvédőt sújtotta. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója hétfőn levelet ír a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, amelyben azt kéri, ne engedjék többé, hogy Kassai meccset vezessen a Fradi számára.

"Aki kint volt a mérkőzésen, láthatta, hogy milyen felfogásban vezette a játékvezető a meccset. Amikor megtudom, hogy Kassai Viktor lesz a bajnoki meccsünk bírója, akkor már egy picit előre izgulok. Valóban, két napja azt mondtam, Magyarország legjobb játékvezetőjének tartom, de lehet, most már nem ezt nyilatkoznám" - mondta Orosz Pál vasárnap este az M4 Sport Góóól című műsorában.

Orosz szerint lehet, hogy "megnyomja" Kassait a tény, hogy Fradi-meccset kell vezetnie. "Volt már olyan futballista is, aki a Ferencvárosban nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint más helyen. Lehet, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy

Hétfőn ez ügyben írok a szövetségnek."

Kassai az idei PSG-Arsenal BL-meccsen is bíráskodott Forrás: AFP/Franck Fife

A vezérigazgató szerint volt már arra példa, hogy valaki nem vezethetett egy csapat számára meccseket. "Vad II István például azért nem dirigálhatta a zöld-fehérek találkozóit, mert korábban az édesapja is a Ferencvárosban játszott."

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mivel fogja indokolni kérését az MLSZ-nek az FTC, Orosz Pál így válaszolt: "Azzal a stílussal és arroganciával, amellyel a mérkőzéseinket vezeti. Nem tudom, van-e problémája a Ferencvárossal, de ami az én problémám, hogy az elmúlt három mérkőzésen, amelyet ő vezetett nekünk,

Orosz Pál hétfőn levelet ír az MLSZ-nek Fotó: Polyák Attila - Origo

Orosz Pál hozzátette, hogy a Fradi ellen megítélt büntetőkből az első biztos, hogy jogtalan volt, a másik kettő pedig erősen kétséges. "A ferencvárosi Ramírez kiállítása viszont olyannyira jogos volt, hogy

és a csapathoz került új pszichológus is beszélni fog vele. Fradi-mezben nem lehet így viselkedni." A ferencvárosiak ecuadori légiósa, Cristian Ramírez a földön fekve hátba rúgta Vaskó Tamást a 49. percben.

A mérkőzés összefoglalója:

Később a Vasas is megfogyatkozott, a 86. percben Mahir Saglikot állította ki Kassai.

A Vasas a három büntetőből csak egyet tudott belőni, a csereként beállt, 39 éves Ferenczi István a 88. percben nem hibázott 11 méterről.

Egy büntetőt aztán a Fradi számára is megítéltek,

ezt Gera Zoltán a 91. percben gólra váltotta. Csakhogy Ferenczi a 93. percben gólt fejelt, így végül pontot mentett a Vasas, és továbbra is öt ponttal vezet a harmadik helyezett FTC előtt a táblázaton.

"Kíváncsi lennék, hogy ha a magyar válogatott ellen így bíráskodnak, akkor mit mondtak volna az illetékesek. Biztos, hogy megvédenék a válogatottat, nekem pedig az a feladatom, hogy megvédjem a Ferencvárost" - tette hozzá a vezérigazgató.

Orosz Pál szerint sokatmondó adat, hogy míg tavaly 16 forduló alatt 30 sárga lapot és egy büntetőt kaptak, addig idén, ugyanennyi kör alatt 53 sárga lappal és nyolc büntetővel sújtották a játékvezetők a csapatát.

Papíron Kassai a legjobb magyar bíró

Kassai Viktor 1999. március 20-a óta vezet NB I-es mérkőzéseket. 2011-ben ő vezette a Barcelona-Manchester United (3-1) Bajnokok Ligája-döntőt, ugyanebben az évben az IFFHS a világ legjobb játékvezetőjének választotta. Többek között a 2008-as olimpián, a 2010-es vb-n és a 2012-es, illetve a 2016-os Eb-n is dolgozott vezetőbíróként.