Kalmár a télen otthagyná a Bundesliga éllovasát

RB Leipzig Kalmár Zsolt
Zsolt Kalmar from the German Bundesliga soccer team RB Leipzig during a training exercise at the team's training camp in Grassau, Germany, 01 August 2016. Photo: SVEN HOPPE/DPA
Vágólapra másolva!
Kalmár Zsolt a téli szünetben távozna a német labdarúgó Bundesligában éllovas RB Leipzigtől.

A Bild című német napilap keddi híradása szerint a 21 éves légiós - akinek a szerződése 2019 nyaráig szól - már közölte a klubvezetéssel, hogy új csapatot kíván keresni magának.

Bajnokin 0 perc, a kupában 3

A középpályás eddig egyetlen bajnoki mérkőzésen sem lépett pályára ebben a szezonban az újoncnál, a német kupában pedig mindössze három percet kapott.

Szeptember végén a lipcseiek pályaedzője, Lőw Zsolt így nyilatkozott az Origónak Kalmárról: "Ő egy különleges képességű, rendkívül technikás játékos, akinek a legfőbb erőssége a labdás játékban rejlik.

és megtanulja a labda elleni játékot, sprintben letámadni, párharcokat nyerni. Nagyon jó felkészülés van mögötte, sok mindenen változtatott, köztük például az étkezésén, és még profibb lett a hozzáállása, de a másodosztályban sem volt állandó kerettag, és most még kevesebb esélye van az igazolások miatt".