Storck: A magyar edzők nem versenyképesek nemzetközi szinten

Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL TRAINER HEADSHOT AMERICAN SHOT
Hungary's coach Bernd Storck walks on the pitch prior to the Euro 2016 round of 16 football match between Hungary and Belgium at the Stadium Municipal in Toulouse on June 26, 2016. / AFP PHOTO / Attila KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A magyar edzőképzés korábbi vezetője, Szalai László az Origónak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy szerinte óriási hiba lenne annak a három évnek az eredményeit lerombolni, amikor ő vezette az edzőképzést. Eközben Szalai elismerte, hogy a magyar futballedzők eredményessége az elmúlt három évtizedben megkérdőjelezhető volt. A témában a lenti közleményt juttatta el hozzánk Bernd Storck szövetségi kapitány és sportigazgató. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

"Természetes, hogy a szakemberek, kollégák véleménye különbözik adott kérdésekben, sokan, sokféleképpen ítélhetik meg a magyar labdarúgásban az edzőképzés múltját és jelenét is.

Ezen változtatni kell!

Storck reagált Szalai szavaira Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az elmúlt években pozitív folyamatok indultak el, ám az nem kétséges, hogy további változtatásokra, innovációra – vagy ha úgy tetszik –, forradalmi újításokra van szükség. Olyan rendszer felépítésében kell gondolkodnunk, amely személyektől függetlenül képes garantálni a naprakész, versenyképes tudást az edzőképzésben részt vevő sportszakemberek számára.

Az én ambícióm, minden erőfeszítésem, munkám azt a célt szolgálja, hogy a magyar edzők – a nagy elődökhöz méltó módon – újra versenyképesek legyenek a világ futballjában.

Ennek érdekében eltökélt vagyok abban, hogy modernebb eszközöket, módszereket és tudást importáljunk a magyar futballba,

és bocsássuk azt a fejlődésre nyitott edzőink rendelkezésére.

Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk Jörg Danielt a közös ügyünk számára, hiszen az utánpótlás- és az edzőképzés terén szerzett évtizedes tapasztalata nagy segítségünkre és hasznunkra lesz. Az ő feladatai közé tartozik majd – többek között – a jelenlegi helyzet elemzése, és a területről alkotott átfogó kép kialakítása is.

Jürg Daniel (jobbra) az edzőképzés új vezetője Fotó: Mudra László - Origo

Legyen mindenki számára egyértelmű: sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is a magyar edzők sikerességében vagyok érdekelt, és nagy öröm az is, hogy egyre több helyen – így például a Szalai Lászlót is foglalkoztató Puskás Akadémiánál is – nyitottak a velem való együttműködésre."

A Szalai Lászlóval készült interjúnkat itt olvashatja el:

Szalai László: Ne kenjünk mindent a magyar futballedzőkre!