Vágólapra másolva!
Újabb három névvel bővült a Michael Schumacherék ellen készülő Hungarian All Stars-csapat kerete. A Bozsik Péter és Gellei Imre által dirigált válogatottban augusztus 2-án ott lesz a Puskás-stadionban az olimpiai bajnok vízilabda-válogatott kapuvédője, Kósz Zoltán, a Ferencváros csapatkapitánya, Lipcsei Péter, és az elmúlt év felfedezettjének választott Kanta József.

Lipcsei az F1-es sztárok ellen vigasztalódik

Lipcsei Péter: "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szervezők meghívtak, ráadásul ez a meghívás most ért, amikor lelkileg eléggé mélyponton vagyok a Ferencvárossal történtek miatt. Az elmúlt 48 órában ez volt az egyetlen olyan hír, aminek örülni, és ha csak rövid időre is, de elterelte az ismert problémákról a gondolataimat. Számomra óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem a Ferencvárost egy ilyen gálán. Külön öröm, hogy újra együtt játszhatok Détári Lajossal, és az is nagyszerű lesz, hogy legalább itt találkozunk majd Tököli Attilával, bár ő Schumacheréket erősíti majd, és ahogy hallom, ráadásul az én posztomon, azaz söprögetőként szerepel. Baumgartner Zsolt a barátom, és a Forma-1-es pilóták számomra mindig is csodálnivaló sportemberek voltak, ezért nagyon szeretem az F1 világát. Tavaly a Fradival külföldön játszottunk UEFA-kupa-selejtezőt, így nem lehettem jelen az akkori gálán, de láttam felvételről, és tudom, milyen remek volt a hangulat. Bízom benne, hogy most is sokan eljönnek, hiszen a jegyekből befolyt összeggel a beteg gyermekeket támogatjuk."

Olimpiai bajnok állja útját Schuminak

Kósz Zoltán: "A kapuban kell majd helytállnom, ami azt hiszem, annak ellenére nem lesz könnyű, hogy egész eddigi életemben ezt tettem. Focizni mindig is szerettem, de nem voltam túl nagy tehetség, így labdarúgóként is rendre a kapuban kötöttem ki. Nagypályán még sohasem védtem, sőt nagy kapuban sem álltam, így biztosan érnek majd meglepetések néha. Schumacher ellen mérkőzni hatalmas élmény lesz számomra, hiszen mint sportoló, rendkívül közel áll hozzám. Mindig is szerettem a német sportolók mentalitását, ő pedig közülük is kiemelkedik. Ahogy tudom, ezeket a meccseket is rendkívül komolyan veszi, és hallottam, hogy nagyon készül gólt lőni. Remélem, sikerül ezt majd megakadályoznom."

Kanta: Soha nem játszottam még ennyi ember előtt

Kanta József: "Hatalmas meglepetés volt számomra, hogy a szervezők meghívtak. Nagyon örülök neki, mert olyan sportolókkal és olyan ismert emberekkel lehetek majd együtt a pályán, akik számomra nagyon sokat jelentenek. Nem tudom, hogy mennyit játszhatok majd, de számomra biztosan minden perc örök emlék lesz. Tavaly több mint 22 ezer néző volt a meccsen, és én soha nem játszottam még ennyi ember előtt. Biztosan hátborzongató élmény lesz. Azt tudom, hogy az ilyen gálákon a szép játék, a trükkös megoldások érdeklik igazán a nézőket, és a magam részéről megpróbálok majd megfelelni a feladatnak. Olyan sztárokkal, mint Varga Zoltán vagy Détári Lajos hihetetlen érzés lesz egy csapatban játszani, így még az sem kizárt, hogy jobban izgulok majd, mint egy bajnoki meccs előtt."

A Hungarian All Stars csapat keretének eddig ismert tagjai:
szövetségi kapitány: Bozsik Péter, Gellei Imre
csapatkapitány: 10 (mezszám) - Détári Lajos
kapusok: 1 - Csank János, 22 - Kósz Zoltán
Mezőnyjátékosok: 3 - Bakács Tibor Settenkedő, 4 - Farkasházy Tivadar, 6 - Lipcsei Péter, 7 - Kiprich József, 8 - Varga Zoltán, 11 - Dobrádi Ákos, 12 - Rudolf Péter, 19 - Kanta József, 23 - Kóbor János, 33 - Eperjes Károly, 44 - Somló Tamás , 67 - Cipő.

A MAI Casco Futball Grand Prix jegyei iránt országszerte hatalmas az érdeklődés, és a Ticket Express irodáiban már elfogytak az 1660 forintos kiemelt árú belépők, de továbbra is kaphatóak a 660 forintos jegyek. A 12 éven aluli gyermekek idén is ingyen tekinthetik meg a mérkőzést. A szervezők szerint várhatóan ismét közel telt ház fogadja majd Michael Schumachert és barátait.