Vágólapra másolva!
Bemutatkoztak a szuperhősök! Ismét feltűntek a Szállítók! Az olimpiai bajnok Kovács Katalin és Vajda Attila először a Szállítók újratöltve óriás "képregény-plakátján", majd egy látványos belépőnek köszönhetően személyesen is megjelent a Magyar Kajak-Kenu Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a most hétvégi szolnoki rangsoroló versenyről és a május 28. és 30. között megrendezésre kerülő MOL Világkupáról is tájékoztatást kaptak a magyar sajtó képviselői.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke elmondta, mindenki számára kiemelkedő esztendő lesz az idei, hiszen a jövő évi kvalifikációs világbajnokság jegyében a versenyzőknek már most ki kell tűnniük a mezőnyből, míg a szövetségnek, a MOL Világkupa szervezőinek a parton kell a maximumot nyújtani.

"Mivel 2013-ban világbajnokságnak ad otthont Szeged, így minden egyes Maty-éri versenyünk afféle tesztversenyként fogható fel" - mondta az elnök. "Szövetségünk messze híres arról, hogy mindig újít, nagy lépésekkel halad előre akár a szervezést, akár a technikai feltételeket vesszük alapul. Május végén a sportág elitje mellett Szegedre látogat a nemzetközi szövetség végrehajtó-bizottsága is. A múlt hétvégi vichy-i Világkupa kiemelkedőnek egyáltalán nem mondható lebonyolítása után mi szeretnénk olyan színvonalú rendezést produkálni, amellyel bizonyos standardeket állítunk fel a sportágban."

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Baráth Etele a szakmai újításokra helyezte a hangsúlyt, míg Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója a szövetség egyedülálló kommunikációját méltatta.

"Amikor megkezdtem a munkámat a MOL-nál, mindenki hangsúlyozta, hogy nagyszerű lesz együtt dolgozni a szövetséggel, hiszen isteni, izgalmas és kreatív az MKKSZ kommunikációja. Ennek újabb bizonyítéka a Szállítók Újratöltve képregény, amelynek azért is örülünk ennyire, mert a MOL ezen keresztül is szeretne a fiatalok felé nyitni - mondta Pánczél Andrea, aki kiemelte: a MOL büszke arra, hogy immáron 15 esztendeje áll a magyar kajak-kenu mellett, amely Magyarország legsikeresebb olimpiai sportága.

Hogy mennyire lehetnek sikeresek a versenyzők Szegeden, arról Storcz Botond felnőtt kapitány beszélt az egybegyűlteknek.

"Nem célunk, hogy a versenyzők a MOL Világkupán nyújtsák a maximumot, de a hagyományoknak megfelelően nagy sikerekre törekszünk" - mondta a kapitány. "A most hétvégi szolnoki rangsoroló és a szegedi Világkupa afféle főpróbája lesz az idény legfontosabb viadalainak, a szegedi válogatóknak, az Európa-bajnokságnak és az idei világbajnokságnak. Komolyabb elvárást tehát nem támasztok a versenyzőkkel szemben, de hiszem, hogy ezúttal is kiemelkedő eredményekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet."

"Nagy presztízzsel bír számunkra a Világkupa, ettől függetlenül munkából érkezünk majd az eseményre" - mondta Kovács Katalin a sajtótájékoztató egyik főszereplője. "Az év eleji versenyek mindenképpen jók arra, hogy felmérhessük, ki hol tart a felkészülésben, ám az év számunkra a válogatóversenyekkel kezdődik el igazán, és reményeink szerint a világbajnokságon érjük el a csúcsformát."

"Nekem Katival ellentétben azért lesz egy kis feladatom az e hétvégi szolnoki rangsorolón, hiszen még indulói helyet kell szereznem a szegedi Világkupára" - mondta a pekingi bajnok Vajda Attila. "Nekem különösen fontos ez a verseny, mert hazai közönség előtt szerepelhetek, no és lesz egy plusz feladatom is a Világkupán: szeretném itthon tartani a Kolonics Gyuri emlékére kiírt vándorserleget, amiért mindent megteszek majd ezen a hétvégén."