Medulinban edzőtáboroznak triatlonosaink

Vágólapra másolva!
A magyar triatlonosok az olimpiai felkészülés egyik fontos állomásán vannak túl: februárban három héten át a spanyolországi Gran Canarián edzőtáborozott a válogatott. A felkészülés  március 1-től a horvátországi Medulinban folytatódik
Vágólapra másolva!

A Magyar Triatlon Szövetség elnökségi ülésén Nemes Csaba szakmai igazgató és Papp Zsolt edző elégedetten számoltak be az elvégzett kerékpáros alapozó edzőtáborról. A honi legjobbak ideális körülmények között hajthatták végre a tervezett programot, hiszen a változatos terepeken végzett tréningeken kívül uszoda és atlétikai pálya is a rendelkezésükre állt.

A Kanári-szigeteken töltött három hét után a versenyzők közül Edöcsény Nóra (Proform TK Pécs), Lipták Tamás (Debreceni Sportcentrum) és Varga Szabolcs (Proform TK Pécs) világranglistapont-szerzéssel próbálkozik a hétvégén, amely az olimpiai kvótaszerzés szempontjából ígérkezik fontosnak. Szombaton a Dél-Afrikai Köztársaságban, Bloemfonteinben állnak rajthoz egy nemzetközi versenyen. A viadalon csak az első tíz helyezett kap pontokat.

A teljes olimpiai keret - kiegészülve az U23-as válogatottal és a Heraklész-program résztvevőivel - március 1-től 14-ig a horvátországi Medulinban edzőtáborozik.