Majoros István kibirkózta az olimpiai kvótát

Vágólapra másolva!
Az elődöntőbe jutásával már olimpiai kvótát szerzett 55kg-os Majoros István bronzérmes lett a kötöttfogású birkózók újvidéki ötkarikás selejtezőjén, miután utolsó mérkőzésén legyőzte a grúz Chochua Iraklit.
Vágólapra másolva!

A 2000-ben Európa-bajnokságot nyert Majoros, aki egyedüli magyarként élte túl a szombati selejtezőt, a negyeddöntőben a kazah Asszet Imanbajevval mérkőzött az athéni repülőjegyért, s nagyon összeszedett produkcióval 4-1-re verte riválisát.

Az elődöntőben viszont minimális különbséggel vereséget szenvedett, így nem került be a döntőbe a magyar birkózó. Majoros a török Elkan Yildiz ellen mérkőzött a fináléba jutásért, s végül nagy csatában, 2-1 arányban maradt alul, igaz, vitatható módon, mert a bíró rendre szemet hunyt ellenfele szabálytalankodásai felett.

A grúz Chochua Irakli elleni bronzmérkőzésen nagyon jól és taktikuson birkózott a magyar klasszis ennek ellenére az alapidő után döntetlen, 3-3 volt az eredmény. A hosszabbítást Majoros bírta jobban erővel, s a ráadásban végrehajtott egypontos akciójának köszönhetően végül dobogóra állhatott a viadalon.

A KTE birkózója a szakág negyedik magyar kvótáját szerezte meg, miután három súlycsoportban (120 kg: Deák Bárdos Mihály, 96: Virág Lajos, 66: Füredy Levente) a tavalyi világbajnokságon, Créteilben sikerült kivívni a kvalifikációt.