Májusra készülhet el az olimpiai sportkomplexum

Vágólapra másolva!
Szűk hat hónappal az athéni olimpiai játékok megnyitója előtt még mindig komoly a görög szervezők elmaradása, derült ki a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szervezete (ANOC) jubileumi 25. közgyűlésén. Schmitt Pál, a MOB elnöke szerint a szervezők az utóbbi időben rendkívüli előrehaladást értek el.
Vágólapra másolva!

Továbbra is hatalmas elmaradásban vannak az athéni olimpia szervezői, bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge szerint sokkal jobb a helyzet, mint amit várt. Rogge hét végi látogatásakor tagadta, hogy sokkal súlyosabb lenne a helyzet, mint amit a szervezőbizottság bevall a sajtónak.

Kétségtelen tény, a helyiek újabb négy hónapos, immár véglegesnek ígért határidőt kértek, hogy májusig végre elkészüljön az a sportkomplexum, amely a játékok során többek között a kosárlabda-, a kézilabda- és a vívóeseményeknek ad otthont. De egyelőre még nem készült el az Olimpiai-stadion és a vadonatúj uszoda tetőszerkezete sem.

Forrás: EPA

Zsanna Angelopulosz-Daszkalaki, a szervezőbizottság elnöke októberben még ezt láthatta az Elinika-sportkomplexumnál

Az athéni olimpia előkészületeiről az elnök elmondta, hogy a házigazdák óriási, elismerésre méltó munkát végeztek. De a következő öt és fél hónapban még rengeteg a tennivaló. A NOB változatlan bizalommal kíséri az előkészületeket, meggyőződése, hogy sikeres olimpiát rendeznek Athénben.

"Athén a játékok előtt öt és fél hónappal utolsó tájékoztatóját tartotta. Az utóbbi időbeni előrehaladásuk rendkívüli. De a NOB vezetőinek véleménye szerint még rengeteg munka vár rájuk. Különösen a stadion befedése, néhány út, valamint a metró befejezése terén akadnak nehézségek. Lehetséges, hogy nem mindent tudnak a tervek szerint tökéletesen befejezni. Ami azonban a legfontosabb, az olimpiai falu készen áll, s Molnár Zoltán csapatvezetőnk véleménye alapján is minden igényt kielégít" - mondta az athéni közgyűlésről hazaérkezett Schmitt Pál, a MOB elnöke.