Storcz Botond nem izgulja túl az olimpiát

Vágólapra másolva!
Storcz Botond már-már hazajár Ausztráliába. A sydneyi ötkarikás játékok előtt és tavaly is itt készült a nyári versenyekre, s nincs ez másként az idén sem. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos Athén előtt elsősorban a csapathajókra koncentrál, együtt lakik Kammerer Zoltánnal, és nem idegeskedik.
Vágólapra másolva!

"Jó, hogy olimpia van, mert így sokkal tudatosabban lehet készülni. Az egész csapaton azt látom, hogy tudatosabban készül, mint bármilyen más világverseny előtt, de ez így is van rendjén" - jelentette ki Storcz Botond.

- Milyen állapotban van, három héttel a vízre szállás után?
- Nincs okom panaszra, az időeredményeimmel elégedett vagyok. "Érzésre" mehetne jobban is, de ez abból adódik, hogy még csak az elején tartunk a vizes felkészülésnek.

- Véleménye szerint tavaly mi volt a probléma, a technikája szállt el, fizikálisan nem volt megfelelően felkészülve, vagy mentális gondok miatt nem sikerült a 2003-as esztendő?
- Szerintem az utóbbi, mert amikor időre kellett menni, jó eredményeket értem el. Nem álltam volna oda egyesben versenyezni, ha nem érzem úgy, hogy győzelmi esélyem van. Fejben nem voltam én igazán ott, de ma sem tudom megmondani, hogy miért.

- Kétszeres olimpiai bajnokként könnyebb készülni Athénre?
- Az a veszély most biztos nem fenyeget engem, hogy túlizgulom az olimpiát. Négy éve biztos, hogy idegesebb voltam, igaz, fiatalabb is. Akkor az volt a cél, hogy nyerjek, most ez már megvan. Nyugisabb így készülni, az biztos.

- Tavaly egyszer azt mondta, hogy nyert már párosban és négyesben, Athénban egyesben szeretne. Ezt még tartja?
- Nem tartom, a csapathajókra koncentrálok. A négyes Sydneyben ugyancsak jól ment, és bízom benne, hogy a páros is menni fog...

- Ezek szerint helyre állt a barátság Kammerer Zoltánnal.
- Most egy házban lakunk, gyakran én főzök neki, jól megvagyunk, újra egy a cél.

- Szokott azért izgulni, hogy egyáltalán kvalifikálja-e magát az olimpiára?
- Egyáltalán nem foglalkozom ezzel, ha az probléma lenne, hogy kijussak az olimpiára, akkor igazán nincs is értelme indulni ott olyan célokkal, amilyenekkel én szeretnék. Nem nagyon stresszelem magam, de most jobban vagyok, mint az elmúlt három évben bármikor. Egy normális, komoly cél van előttem, ami mellett nem lehet csak úgy elsiklani. Tisztában vagyok a lehetőségeimmel, azzal, hogy mit érhetek el. Ez nem olyan, mint egy világbajnokság, hogyha most nem sikerül, majd összejön jövőre. Úgy állok hozzá, hogy ez az egy esélyem van, ennek mindent alá kell rendelni, és én alá is rendelek.

- Amikor kiutaztak, azt mondta a szövetségi kapitány, ez a tábor a puding próbája is, el kell dőlnie, hogy működik-e az olimpiai bajnok négyes. Hogy érzi, ez a kérdés már eldőlt?
- Szerintem eldőlt, megyünk együtt előre, ezen a hétvégén már össze is ülünk. Ha nem szorítana minket a korai válogató verseny és az Európa-bajnokság, akkor még várnánk, de így már most összeülünk. Nincs értelme kísérletezgetni, mert ha mind a négyen úgy ítéljük meg, hogy megfelelő formában vagyunk, akkor el kell kezdeni csinálni a négyes edzéseket.