Két viadalon gyűjthetnek pontot a cselgáncsozók

Vágólapra másolva!
A hétvégén a férfi cselgáncsozók Minszkben, míg a nők Tallinnban folytatják a pontgyűjtést az athéni olimpián való részvételért.
Vágólapra másolva!

A fehérorosz fővárosból hiányzik majd a másfél hete, prágai aranyérmével ötkarikás kvótát szerzett Kovács Antal (100 kg) és a szombaton Rotterdamban diadalmaskodó, már szintén biztos utazó Ungvári Miklós (66). A kvalifikációra esélyesek közül viszont tatamira lép Braun Ákos (73) és Csizmadia Zoltán (plusz 100).

"Ákos a 9. helyen áll a ranglistán, azaz még éppen benne van az olimpiára kijutó keretben. Zolinak és súlycsoporttársának, Kosztolánczy Györgynek viszont bravúrt kellene bemutatnia ehhez" - mondta Nagy Ernő, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Hozzátette: a januári belpolitikai válság miatt jövő hétvégén rendezik meg a grúziai viadalt, de az e heti parlamenti választások miatt elképzelhető, hogy még akkor is feszült lesz a helyzet Tbilisziben.

A minszki küldöttség: Braun Ákos (73), Gera Csaba (81), Rajcsányi Gergő (90), Hadfi Dániel (100), Kosztolánczy György és Csizmadia Zoltán (mindkettő plusz 100).

A Tallinnba utazó négytagú hölgycsapatból Németh Ferenc szakvezető ezúttal is főként Szabó Brigittától vár jó eredményt, aki a negyedik helyen áll az 57 kg-osok között. A nőknél kategóriánként az első öt szerez kvótát. A ceglédi dzsúdós mellett Csernoviczki Éva (48), Baczkó Bernadett (57) és Bejczi Zsuzsanna (63) képviseli a magyar színeket az észt fővárosban.