Thorpe a bajnokok jogaiért lobbizik a NOB-nál

Vágólapra másolva!
Ian Thorpe, az ausztrálok világklasszis úszója azzal a javaslattal fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB), hogy a jövőben az ötkarikás bajnokok címvédőként automatikusan indulhassanak a soron következő játékokon.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, a NOB-nak komolyan el kellene gondolkodnia ezen a felvetésen, hiszen ha valaki egyszer aranyérmes lett, annak négy év múlva is ott a helye, hogy megvédhesse címét" - mondta a Torpedónak becézett sztár az ausztrál rádiónak.

Thorpe a jelenlegi állás szerint Athénban nem állhat rajtkőre a 400 méteres gyorsúszásban, amelyben Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerzett. A 21 éves sztár hazája ötkarikás válogatóján kiugrott ebben a számban, és a nemzetközi szövetség (FINA) 1998-as döntése értelmében egy rontott start után diszkvalifikálni kell a vétkes versenyzőt.

Néhány napja felröppent az a hír, hogy Craig Stevens - aki az ominózus válogatón kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra - visszalép olimpiai és világbajnok társa javára, Thorpe azonban kijelentette: ha Stevens ezt csak külső nyomásra teszi, akkor nem fogadja el az "ajánlatot".