Edzőtáborba vonult a nőikézilabda-válogatott

Vágólapra másolva!
Június 16-án a női, tizenkét nappal később a férfikézilabda-válogatott is megkezdi felkészülését az olimpiára. Mocsai Lajos és Skaliczki László csapatai egyaránt Tatán gyülekeznek, s innen utaznak magaslati edzőtáborba, külföldi tornára, majd augusztus 10-én Athénba.
Vágólapra másolva!

Szerda óta a tatai edzőtáborban készül a magyar nőikézilabda-válogatott, amely megkezdte hosszú "menetelését" az athéni olimpiára. A négynapos tatai tábort kéthetes szlovéniai program követi, Mocsai Lajos szövetségi kapitány és stábja Roglában napi három, erőnléti edzést vezényel a lányoknak.

Július 12-17-e között Debrecenbe költözik az együttes, ahol kétszer is megmérkőznek a svédekkel, majd immáron a szűkített olimpiai csapat vesz részt a franciaországi hagyományos tornán (a másik két ellenfél Dánia és Brazília lesz). Augusztus 4-én aztán a franciák utaznak hazánkba, s előbb negyedikén Veszprémben, majd egy nappal később a Papp László Arénában is megmérkőznek Radulovicsékkal.

A csapat augusztus 10-én utazik a csapat Athénba, és 12-én még egy felkészülési meccset vív Spanyolország ellen. Az első olimpiai mérkőzésre 15-én kerül sor Kína ellen. A keretet július 15-17-e között kell 15 tagúra szűkíteni, a MOB ezeket a játékosokat július 21-ig nevezi az olimpiára.

A férfiak június 28-án kezdik el a közös felkészülést Tatán, ezt egy hatnapos magaslati edzőtábor követ. Július 23-25-e között Strasbourgban egy négyes tornán a házigazda franciák mellett Spanyolország és Egyiptom lesz az ellenfél.

a női keret
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC), Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa)
mezőnyjátékosok: Bohus Beáta, Ferling Bernadett, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Lovász Zsuzsanna, Nagy Ivett, Pigniczki Krisztina, Radulovics Bojana (Dunaferr), Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya (Győri Graboplast ETO KC), Kirsner Erika, Tóth Tímea (Ferencváros), Farkas Ágnes (Alborg), Siti Eszter (FC Köbenhavn), Szrnka Hortenzia (Frankfurter HC), Szűcs Gabriella (Debrecen), Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa)

a férfi keret
kapusok: Fazekas Nándor (Fotex KCV), Hernández Vladimir (Pamplona), Szathmári János (Tatabánya-Carbonex)
mezőnyjátékosok: Laluska Balázs, Mezei Richárd, Ilyés Ferenc, Bendó Csaba (mind Pick-Szeged), Gál Gyula, Pérez Carlos, Díaz Ivo, Pásztor István, Iváncsik Gergő (mind Fotex KCV), Sándor Ákos, Császár Gábor (mindkettő Dunaferr), Harsányi Gergő (Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév), Mocsai Tamás (TV Suhr), Nagy László (Barcelona), Lendvay Péter (Vigo), Tóth József (Schaffhausen).