Világliga-elődöntős a Faragó-csapat

Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott az olaszoktól elszenvedett nyitónapi vereség, majd a kanadaiak legyőzése után harmadik  csoportmérkőzésén 5-4-re diadalmaskodott az ausztrálok ellen a Világligában, így négyeséből másodikként  jutott be az elődöntőbe, ahol az oroszokkal találkozik.
Vágólapra másolva!

női Világliga, B csoport, 3. forduló:
Magyarország - Ausztrália 5-4 (2-1, 1-2, 2-0, 0-1)
a magyar csapat góldobói:
Stieber 3, Valkay Á., Drávucz 1-1.

Rendkívül éles taktikai csatát vívott a Faragó Tamás irányította magyar együttes és az olimpiai bajnoki címet védő ausztrál nemzeti csapat, amelynek szövetségi kapitánya az egykori újpesti sikeredző, Görgényi István.

Stieberék elsősorban kitűnő védekezésüknek köszönhetik a sikert, hiszen egy ízben még egy kettős emberhátrányt is képesek voltak kapott gól nélkül megúszni. Külön dicséret illeti Sós Ildikót, aki bravúros teljesítményt nyújtott a kapuban. Miközben társai nyolcból három emberelőnyös helyzetet értékesítettek, neki oroszlánrésze volt abban, hogy az ausztrálok a 11 "fórjukból" csupán egyet tudtak gólra váltani.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel csoportjában az olaszok mögött másodikként végzett, s biztosította helyét a legjobb négy között, ahol Oroszország legjobbjaival mérkőzik a döntőbe jutásért. E találkozót - magyar idő szerint - vasárnap hajnali 4 órakor játsszák.

további eredmények
B csoport
Olaszország - Kanada 13-8 (2-2, 3-4, 4-1, 4-1)

a csoport végeredménye:
1. Olaszország 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 7, 3. Kanada 4, 4. Ausztrália 3

A csoport:
Oroszország - Kazahsztán 10-6 (1-1, 3-2, 2-0, 4-3)
Egyesült Államok - Görögország 9-7 (3-2, 0-2, 3-1, 3-2)

a csoport végeredménye:
1. Oroszország 9 pont, 2. Egyesült Államok 7, 3. Görögország 5, 4. Kazahsztán 3

(Az első alkalommal kiírt női Világligában a győzelemért 3, a büntetőpárbajban kivívott sikerért 2 pont jár, és a vereségért is adnak egy pontot.)

A férfivízilabda-Világligában az ausztrálok elleni, péntek esti 13-2-es kiütéses budapesti magyar sikert követően a csoport másik két szereplőjének összecsapása is biztos hazai győzelemmel ért véget Belgrádban.

férfi Világliga, B csoport, 3. forduló:
Szerbia és Montenegró - Egyesült Államok 13-7 (4-3, 4-1, 2-1, 3-2)

A vendéglátóknál ismét Sapic volt a leginkább elemében, aki 2200 néző előtt a szerb főváros nemzetközi hírű Tasmajdan uszodájában - az idei Vl-sorozatban tőle mondhatni megszokott módon - megint ötször vette be a rivális kapuját, s ezzel hat csoportmérkőzés után fölényesen vezeti a Világliga gólkirályjelöltjeinek listáját 25 találattal. (Az őt másodikként követő ausztrál Whalan 15 gólnál tart, a szintén ausztrál Figlioli és a pillanatnyilag legeredményesebb magyar pólós, Kiss Gergely pedig egyformán 13 góllal osztozik a harmadik helyen.)

A biztos hazai siker azt is jelenti egyben, hogy Szerbia-Montenegró csapata a csoportban 16 ponttal éllovas magyar válogatottal változatlanul tartja a lépést, hiszen lemaradása a 6 fordulóból és 12 meccsből álló, tehát jelenleg félidejénél tartó sorozatban mindössze két pont. Ráadásul a jövő hét elején, hétfő és kedd este éppen Kemény Dénes legénysége vendégeskedik Belgrádban, s nyilvánvaló, hogy az Európa-bajnok házigazdák - már csak a majdani hatcsapatos Vl-szuperfinálé elődöntőjét automatikusan garantáló csoportelsőség végett is - vissza akarnak vágni az olimpiai és világbajnok, Világliga-címvédő magyaroknak a június 11-én (11-9) és 13-án (8-5) a Margitszigeten elszenvedett két vereségért.

Péntek esti eredmény a Világliga A csoportjából:
Brazília - Görögország 7-16 (2-3, 2-4, 0-5, 3-4)

A szerbek nehezen verték az amerikaiakat a férfiaknál/athen2004/20040624anoi.html?pIdx=1