Vívóink vasárnap is gyengélkedtek az Eb-n

Vágólapra másolva!
Magyar éremszerzés nélkül zárult a koppenhágai vívó Európa-bajnokság utolsó napja, a férfikard-válogatott ugyanis a hetedik lett, a nőitőr-együttes pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. Kardban az oroszok, tőrben a románok győztek.
Vágólapra másolva!

A Fodor Kende, Lontay Balázs, Decsi Tamás, Móczár Benjamin kvartett a 14 csapatos mezőny hiányos 16-os tábláján az első fordulóban 45-40-re nyert a spanyolok ellen, majd a negyeddöntőben 45-28-ra kikapott a legerősebb összeállításában szereplő orosz alakulattól. Ezt követően 45-41-re alulmaradt a fehéroroszokkal szemben, végül pedig, a hetedik helyért 45-37-re verte az olaszokat.

A Knapek Edina, Jeszenszky Szilvia, Berta Adrienn, Deli Dóra összeállítású csapat a 12 válogatottat felvonultató mezőnyben, a nyitó körben 45-28-ra legyőzte a fehérorosz kvartettet, azután viszont az elődöntőbe kerülésért 45-16-os vereséget szenvedett az olasz együttestől. A hetedik helyért rendezett összecsapáson - a Fehéroroszország elleni 45-41-es vereséget követően - a mieink 45-26-ra kikaptak Franciaországtól.

Az olimpiai indulók döntő többségét nélkülöző, jórészt fiatalokból álló magyar együttes két éremmel zárta a koppenhágai Európa-bajnokságot. A Szász Emese, Tóth Hajnalka, Kiskapusi Dóra, Fodor Renáta összeállítású nőipárbajtőr-csapat második, Tóth egyéniben harmadik lett. Az éremtáblázat élen a legjobbjaikkal szereplő oroszok végeztek.