Kokó edzőként tér vissza az olimpiára

Vágólapra másolva!
Kovács István amatőr olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnok, profi világbajnok, a magyar ökölvívósport történetének a néhai Papp László mellett legnagyobb alakja ott lesz az athéni olimpián, méghozzá a szorítósarokban; ő lesz Szántó Imre szövetségi kapitány segítője.
Vágólapra másolva!

A még mindig csak 34 éves sportember - ma már inkább üzletember és műsorvezető - jelenléte komoly sportdiplomáciai segítséget jelenthet az athéni magyar résztvevőknek: Bedák Pálnak és Zsoltnak, Káté Gyulának, Balog Vilmosnak, Balzsay Károlynak és az első számú tartalékként nagyon könnyen versenyzővé előléptethető Kertész Henriknek.

Forrás: [origo]

Kovács István és Csötönyi Sándor

Az ötlet Csötönyi Sándoré, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökéé. Az AEBA, az európai szövetség alelnöki tisztét is betöltő sportvezető a közelmúltban, a Madridban rendezett Európai Uniós Országok Bajnokságán "vetette be" Kokót a ringsarokban.

"Úgy gondoltam, itt az ideje Pista reaktiválásának, hiszen őt nem nélkülözheti a magyar amatőr ökölvívás. Az egy dolog, hogy a WBO-nál ellenőrként tevékenykedik, de rá nekünk is szükségünk van. Nem hiszem, hogy ártani fog a jelenléte a szorítósarokban, őt mindenki ismeri a sportág világában, szavának, puszta megjelenésének súlya van" - mondta Csötönyi.
Kokó Madridban már segédkezett Szántó Imrének egykori versenytársával, Bacskai Imrével, a válogatott egy másik edzőjével együtt.

"Jól esett újból együtt lenni a srácokkal, akik közül a rangidőssel, Balog Vilivel valaha még egy szobában is laktunk több világversenyen. Öcsi bácsival, egykori mesteremmel élmény együtt dolgozni, ha csak egy mákszemnyit is hozzá tudok tenni az athéni magyar sikerekhez, akkor már megérte" - mondta Kovács István, aki már szerdán lemegy Tatára az ott táborozó válogatott kerethez, majd az olimpiai felkészülés hajrájában maga is beszáll a felkészítésbe.

Ch. Gáll András