Harmincegy magyar úszó utazik az olimpiára

Vágólapra másolva!
Hétfőn sajtótájékoztatón jelentették be, hányan és milyen számokban képviselik a magyar színeket úszásban az athéni olimpián. Minden idők legnépesebb, 31 úszóból álló küldöttsége utazik a görög fővárosba. Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy a Malév és a Magyar Úszó Szövetség együttműködési megállapodást kötött a 2006-os, budapesti úszó-Eb támogatását illetően.
Vágólapra másolva!

A magyar nemzeti légitársaság a két év múlva esedékes Eb-re érkező valamennyi ország válogatottjának 2-2 ingyen retúrjegyet biztosít. Ezzel azt reméli elérni a Malév, hogy valamennyi küldöttség magyar repülőjárattal utazzon fővárosunkba.

"Az úszás a második legeredményesebb magyar sportág az olimpiák történetében a megszerzett 23 arany-, 19 ezüst- és 16 bronzéremmel. Ezért nem is kell külön indokolnom, miért választjuk szívesen az együttműködést a szövetséggel" - hangsúlyozta Sándor László, a Malév Rt. vezérigazgatója.

Forrás: [origo]

A LEN-nek, az Európai Úszó Ligának 50 tagországa van, ha mind a 49-en csapatot küldenek Budapestre, akkor maximum 98 ingyen retúrjeggyel kell számolnia a Malév-nak.

A legtöbb számban Risztov Éva (400 és 800 m gyors, 400 m vegyes, 200 m pillangó), Cseh László (100 m hát, 200 és 400 m vegyes, 4x100 m vegyes váltó), Bodor Richárd (100 és 200 m mell, 4x100 m vegyes váltó) és Kovács Ágnes (100 és 200 m mell, 200 m vegyes) indul.

A hivatalos célkitűzés - Kiss László szövetségi kapitány szerint - két-három érem. Szép lenne - hangsúlyozta Kiss -, ha nem szakadna meg az a hagyomány, hogy a moszkvai olimpia óta, már amikor ott voltunk, mindig aranyéremmel érkeztek haza a magyar úszók az ötkarikás játékokról.

Ch. Gáll András