Társoldalunk:

Hazai medencében játszanak pólósaink

A magyar férfivízilabda-válogatott tagjai, az ötkarikás aranyérem legfőbb esélyesei - a hét végén hazai közönség előtt szállnak medencébe, utolsó alkalommal az athéni olimpiára történő elutazás előtt. Az alkalmat a IX. Unicum-kupa jelenti, az ellenfél pedig Spanyolország, Németország és Görögország válogatottja lesz a margitszigeti Hajós Alfréd-uszodában.

Az esemény hétfői sajtóértekezletén - melynek kezdete előtt, Murphy törvényének megfelelően, zuhogni kezdett az eső, s így a szépen megtervezett szabadtéri eseményvillámszerű gyorsasággal beköltözött egy szűk szobába.

Zwack Péter, a névadó cég tulajdonosa és Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke előbb aláírta az együttműködés meghosszabbításáról szóló dokumentumot, majd Kásás Zoltán, a válogatott másodedzője (a szövetségi kapitány Kemény Dénes torokgyulladással az ágyat nyomja) és Molnár Tamás, a világ egyik legjobb centere válaszolt az újságírók kérdéseire, miközben a többiek odalent, a 33-as nyitott medencében szorgalmasan edzettek.

Forrás: [origo]

"Hatalmas elismerésnek tartjuk, hogy egy olyan patinás magazin, mint a Time foglalkozik velünk. Érezzük a pszichikai nyomást, benne van a levegőben, hogy a hazai és a nemzetközi közvélemény is bennünket tart a nagy esélyesnek, de megszoktuk már ezt a stresszhatást" - említette Kásás.

"Sokan kérdezik, hogy mi a nehezebb: megszerezni vagy megvédeni egy olimpiai aranyérmet" - kapcsolódott be Molnár. "Nos, a sydneyit már nem kell megvédenünk, mert az otthon van, a vitrinben, azt már senki sem veheti el tőlünk. S annak, aki azt kérdezi, mi motivál bennünket, azt üzenem: sokkal jobb két olimpiai aranyérem, mint egy..."

Martin doktor elmondta, hogy szándékosan olyan ellenfeleket hívtak meg, amelyekkel - egyrészt - még nem nagyon találkoztak idén, másrészt az olimpián nem a mieinkkel azonos csoportban játszanak majd.

Abban a sajtóértekezlet valamennyi tagja egyetértett: ha két ilyen hamisítatlan, márkás hungaricum találkozik, mint férfi pólóválogatottunk és a Zwack Unicum, akkor abból csak jó sülhet ki.

a IX. Unicum-kupa programja:
péntek
18.00:
Magyarország - Spanyolország
19.00: Németország - Görögország

szombat
18.00:
Magyarország - Németország
19.00: Spanyolország - Görögország

vasárnap
9.30:
Spanyolország - Németország
10.40: Magyarország - Görögország

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK