Társoldalunk:

Vízbe döngölte Spanyolországot a Kemény-csapat

2004.07.30. 20:28

A magyar férfivízilabda-válogatott győzelmével indult az Unicum-kupáért idén kilencedik alkalommal kiírt nemzetközi torna a Margitszigeten: a pénteki nyitómeccsen Kemény Dénes szövetségi kapitány 2000-ben ötkarikás elsőséget szerző, világbajnoki címvédő csapata 9-1-re diadalmaskodott a 2001-es világbajnok, a sydneyit megelőző két olimpián aranyérmes Spanyolország jelenlegi legjobbjai ellen.

Unicum-kupa, 1. nap:
Magyarország - Spanyolország 9-1 (4-0, 2-0, 1-1, 2-0)
gól:
Vári, Biros, Kiss G. 2-2, Kásás, Steinmetz Á., Benedek 1-1, illetve Perez

A gólzáport Kásás Tamás indította be előnyből szerzett, bal alsó sarkos bombájával. Biros akcióból növelte az előnyt, majd Vári hálószaggató bombája, illetve közelről húzott előnygólja alakította ki a negyed 4-0-s eredményét.

A spanyolok csak szenvedtek, aztán már azt sem; Joan Jané mester tanítványai csendes megadással tűrték a más szinten pólózó magyar művészek parádéját. Biros lőtte az ötödiket, majd Steinmetz Ádám is feliratkozott a gólszerzők közé. Nagyszünet után a kubai származású Ivan Pérez dobta a vendégek első, és mint kiderült, becsületgólját. Az utolsó három magyar találatból Kiss Gergő kettőt, Benedek egyet vállalt magára, a 9-1-es végeredmény alighanem a legmegalázóbb volt a magyar-spanyol mérkőzések történetében.

Szécsi Zoltán, a magyar csapat szenzációsan védő kapusa: "Lassú víz partot mos. Szép komótosan közelítünk a csúcsformánkhoz, helyenként minket is megijesztett, mennyire könnyen érjük el a góljainkat."

A torna másik pénteki mérkőzésén: Németország-Görögország 10-7 (5-3, 2-2, 2-1, 1-1)

A szombati program: Magyarország-Németország 18 ó; Spanyolország-Görögország 19

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK