Görögveréssel tornagyőztes a pólóválogatott

Vágólapra másolva!
Tornagyőztesként szállhatott vízbe a négycsapatos férfivízilabda Unicum-kupa zárómeccsén a házigazda magyar válogatott, ám a tét hiányában maga a presztízs is elegendő ösztönző erőnek bizonyult ahhoz, hogy Kemény Dénes gárdája többnyire tetszetős játékkal, hatékony pólót bemutatva diadalmaskodjék a görögök felett.
Vágólapra másolva!

Unicum-kupa, 3. nap:
Magyarország - Görögország 10-7 (1-3, 3-1, 4-1, 2-2)
gól:
Varga T., Biros 2-2, Steinmetz Á., Benedek, Molnár, Madaras, Kiss G., Steinmetz B. 1-1, illetve Tomakosz, G. Afrudakisz 2-2, H. Afrudakisz, Teodoropulosz, Mazisz 1-1

korábbi eredmény:
Spanyolország - Németország 8-5 (3-2, 2-2, 2-1, 1-0)

Két hete, a Világliga elődöntőjében 10-5-re győzte le a hellénekeket a magyar válogatott, ám legalább annyira élénken kellett, hogy éljen az emlékezetben a tavalyi, barcelonai világbajnoki elődöntő, amelyet csak kínkeservesen fordított a maga javára emlékezetes hosszabbításban 9-8-ra a Kemény-csapat. Amely ezzel együtt azért muníciót meríthetett a közös vízilabdás múltból, hiszen az eddigi 48 mérkőzésből - egy döntetlen mellett - csupán egyet veszített el a magyar válogatott...

Csaknem három percet kellett az első hazai gólra várni, ekkor Biros bombája mértani pontossággal csapódott a bal alsó sarokba (1-1). Hogy mégis inkább a tavalyi vb, s nem a Vl ötlött fel a honi szurkolókban, annak oka a folytatás volt, tudniillik az első negyed végére kétgólosra duzzadt a görög előny (1-3).

A második hét percben a páratlanul szemfüles gólt szerző Steinmetz Ádám jóvoltából sikerült apasztani a hátrányt. Benedek Tibor balkeze úgy és akkor villant, ahogyan és amikor kellett, Molnár klasszikus centergólja pedig már magyar vezetést jelentett (4-3). Kár, hogy még görög válaszra is futotta az időből.

A harmadik játékrészt az egyre inkább magára találó Madaras balkezes bombája vezette be (5-4), s minek utána a "görögtűz" szünetelt, jöhetett az újabb magyar találat: Kiss Gergely ágyúszerű lövege akadt meg a vendégek kapujában. Ott, ahová Varga Tamás is küldte nem kevésbé hatásos formában egymás után két ízben is a labdát (8-5).

Az utolsó negyedben az idősebbik Steinmetz, Barnabás pókhálózott a bal felső sarokban (9-6), Biros pimasz ejtése pedig végképp demoralizálta a görögöket (10-6).

A vége 10-7 lett, a magyar válogatott teljesen megérdemelten, három magabiztos győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen a 9. alkalommal megrendezett Unicum-kupán, amely egyszersmind az utolsó hazai fellépése volt Kemény Dénes együttesének az athéni olimpia előtt. Ahol hasonló szerepléssel és helyezéssel bőven beérné a magyar póló valamennyi híve.

A torna végeredménye:
1. MAGYARORSZÁG 6 pont
2. Spanyolország 3
3. Németország 2
4. Görögország 1

(MTI)