Dél-amerikai és európai esélyesek az olimpiai focitornán

Vágólapra másolva!
A labdarúgás azon kevés olimpiai sportág egyike, amelyben nem az ötkarikás játékok a legfontosabb verseny. Mióta a nemzetközi szövetség bevezette a 23 éves korhatárt, a fiatal játékosok számára kiugrási lehetőséget jelent az olimpiai részvétel, a menedzserek számára pedig valóságos aranybányát, ahol rengeteg tehetséget fedezhetnek fel. Az idén sem lesz ez másként, bár néhányan a jelen sztárjai közül is tiszteletüket teszik Athénban.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Albert Flórián
Az összes interjú


Nem lesz ott például Athénban a címvédő kameruni válogatott, a (korántsem) szelídíthetetlen oroszlánok Malival szemben bukták el a legutolsó, sorsdöntő selejtezőt, így csak televízión keresztül követhetik a torna eseményeit. Akárcsak a brazilok: a valamennyi korosztályban világbajnoki címvédő, ám olimpiai aranyat még sohasem nyerő arany-zöldeket Argentína és Paraguay előzte meg a kvalifikációs tornán, így az első brazil ötkarikás aranyra még legalább négy évet várni kell.

Európából is jó néhány nagy hagyományokkal büszkélkedő futballnemzet képviselői hiányozni fognak, de annak fényében, hogy az öreg kontinensről mindössze négy gárda utazhat a játékokra, ez egyáltalán nem meglepő. Ráadásul a rendező görögök automatikusan résztvevői a tornának, így a nyári, németországi utánpótlás Eb-ről csupán a dobogósok kvalifikálták magukat. Ez végül az aranyérmes olasz, a döntőben alulmaradt szerb-montenegrói, valamint a bronzérmet a svédek elleni hosszabbításban megszerző portugál válogatottnak sikerült.