Leng a magyar zászló az olimpiai faluban

Vágólapra másolva!
Szerdán felvonták a magyar trikolórt az athéni olimpiai falu főterén. Az ünnepélyes aktus előtt Joannisz Manosz, a falu polgármestere mondott beszédet, a magyar sportolók nevében Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója, küldöttségvezető vett részt az ünnepségen - no meg azok a versenyzőink - sportlövők, ökölvívók - akik éppen nem edzettek vagy pihentek. Az olimpiai faluban amúgy már hatalmas a nyüzsgés, habár a legnagyobb világsztárokkal nemigen fut össze az ember. Tim Duncant vagy Allen Iversont egyelőre hiába keresné az ember, az amerikai röplabdás lányok viszont - minden ellenkező híreszteléssel szemben - ott vannak a faluban, és köszönik szépen, jól érzik magukat.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Albert Flórián
Az összes interjú
Ch. Gáll András helyszíni jelentése Athénból



A sajtóközpontban ugyanis nincs internet, illetve csak úgy van, hogyha az ember a saját maga által hozott laptoppal a saját költségére és eszközével felcsatlakozik a világhálóra. Bár még csak pénteken lesz a megnyitó, több kolléga már azzal foglalkozik, hogy önkezével vet véget életének - reméljük, nem követnek el ostobaságot.

Az olimpiai faluba - legalábbis annak nyilvános traktusába - csak úgy juthat be földi halandó, hogy a portán leadja akkreditációs kártyáját, és kap helyette egy napijegyet - ebből egy napon egyszerre négyszázat adnak ki. A falu belső fertályába, ahol maguk a sportolók laknak, viszont csak egy huszonnégy órával előbb kérvényezett nyakbavaló segítségével lehet bejutni.

Szerdán a litvánokkal, a szlovénekkel, a szaúd-arábiaiakkal és a tanzániaiakkal együtt ünnepeltünk, ennek az öt országnak vonták fel a zászlaját a falu főterén. Nagy volt a felhajtás, a biztonsági feladatokat is teljesítő önkéntesek - rejtélyes okokból - hátrébb toloncolták a fotósokat és újságírókat, így a legjobb fényképtémák sajnos kihasználatlanok maradtak.

"Egyelőre semmire sincs panaszunk, a leginkább az amerikai sajtóban megfogalmazott félelmek alaptalanoknak bizonyultak, mint kiderült, az is hazugság, hogy az Egyesült Államok női röplabdázói kiköltöztek volna a faluból, mivel elégedetlenek voltak a szállással. Szó sincs ilyesmiről, ma is találkoztam velük idebent" - mondta Vad Dezső, a MOB sajtófőnöke.

Kovács István - Atlanta pehelysúlyú bokszbajnoka - egykori mestere, Szántó Imre szorítósegédjeként gardírozza utódait. "Lehetne egy kicsit változatosabb is a koszt, de amúgy nincs semmi baj. Főleg, ha a fiúk is kitesznek magukért" - jegyezte meg Kokó a két Bedákra, Kátéra, Balogra és Balzsayra célozva.

Forrás: [origo]

Csollány a sportolói bizottságba pályázik

Egy sydneyi olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter is itt van, elegáns egyenzakójában, remek angol nyelvtudásával, amit egyesült államokbeli munkája idején szedett fel. Csollányt a magyar csapatvezetés azzal a céllal menedzseli, hogy az egykori gyűrűkirály jusson be a NOB sportolói bizottságába.

"A sportdiplomácia egyre inkább vonz, remélem, sikerül bekerülnöm ebbe a fontos bizottságba" - mondta a sok tekintetben új életet kezdett "Szilas", az egyik legnépszerűbb magyar olimpiai bajnok. Csütörtökön még nincs hivatalos program, a nap - számunkra - legizgalmasabb eseménye a nőikézilabda-válogatott edzőmeccse lesz a spanyolok ellen.