Hétgólos előnyről majdnem kikaptak női kéziseink

Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott szinte végig vezetve 29-29-es döntetlent játszott Spanyolország csapata ellen a Faliró-csarnokban, az athéni olimpia csoportmérkőzéseinek helyszínén rendezett felkészülési találkozón. A második félidő közepén már hét gól is volt az előny (21-14), ám a végén örülnie kellett a magyar válogatottnak, hogy Ferling révén sikerült kicsikarni az egyenlítést. A mérkőzés háromnegyedórás késéssel kezdődött, mert a városban az olimpiai lángot vivő váltó miatt útlezárások voltak.
Vágólapra másolva!

felkészülési mérkőzés, eredmény:
Magyarország - Spanyolország 29-29 (15-13)
gól:
Radulovics, Kirsner 7-7, Ferling 5, Pálffy, Siti, Kulcsár 2-2, Mehlmann, Pigniczki, Farkas, Görbicz 1-1, illetve Puche, Mangue, Oncina, Andreu 4-4, Garcia 3, Pareja, Ortuno, Box, Fraile 2-2, Lopez, Gomez 1-1
piros lap: Lovász (27.)

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Kökény Beatrix
Éles József

Az összes interjú


Forrás: MTI

Kirsner remekelt

A félidő derekán feljavult a védekezés, és valamelyest hatékonyabb lett a támadójáték, így meglépett a Mocsai-csapat. 11-7-nél a spanyol edző időt kért, de együttese csak azután tette szorosabbá az amúgy elég kemény, olykor durva összecsapást, hogy Sitit és Farkast is kiállították. A 27. percben Lovász kapott piros lapot, mert - igaz, véletlenül - arcon vágta Oncinát. Még a szünet előtt Kirsner folytatta remek középre futásait a bal szélről, és helyzeteit könyörtelenül értékesítette.

Jól kezdődött a második félidő, a gyakorta sportszerűtlen rivális emberhátrányai miatt ugyanis nőtt a különbség, pedig Mocsai többet is cserélt. A Pálingert váltó Sirina remekelt a kapuban, Radulovics gólra váltotta a büntetőket, a védőfal sziporkázott, és a 39. percben már 21-14-et mutatott az eredményjelző. Aztán következett egy kisebb hullámvölgy - benne például kettős emberhátránnyal -, és a rivális, főleg Garcia találatai révén felzárkózott (22-20).

Ezt követően felváltva estek a gólok, majd Tóth büntetése alatt, az 58. percben egyenlítettek a spanyolok (28-28). Mocsai erre időkéréssel válaszolt, a riválist azonban ez nem zavarta meg, és az utolsó percben vezetéshez jutott. Ferling 24 másodperccel a lefújás előtt, büntetőből egyenlített. A magyar csapat vasárnap, 13:30-kor Kína ellen kezdi meg olimpiai szereplését.

"Előre megbeszélt időpontokban cseréltünk, és ezek a változtatások sajnos kihatottak a teljesítményre. Azokat az elemeket, amelyek jól mentek, inkább hanyagoltuk, majd csak tétmérkőzésen vesszük elő őket. A spanyolok ellen azért volt jó gyakorolni, mert nagyon kemények, agresszívek, márpedig ebben hasonlítanak az első ellenfelünkre, a kínaiakra" - mondta Mocsai

A spanyol válogatott ellenfele Angola lesz, s a szakvezető, Jose Francisco Aldeguer úgy véli, győzelem esetén csapata gyakorlatilag továbbjutott csoportjából.

"Elmondhatatlan, megmagyarázhatatlan érzés itt lenni az olimpián. Tíz női válogatott lesz, ebből hatnak esélye van az aranyéremre. Köztük természetesen nekünk is, megfelelő alázattal és csapatjátékkal sokra vihetjük. Az Angola elleni első mérkőzés lesz a kulcs, ha nyerünk, gyakorlatilag már negyeddöntősök vagyunk, ott pedig bárki lesz az ellenfél, komoly veszélyt jelentünk számára" - mondta a szakvezető.

"Nem elképzelhetetlen az aranyérem, egyszerűen hinni kell benne, megtenni mindent érte. Ha eljutunk a negyeddöntőbe, s ott összeszedjük magunkat, máris éremért játszhatunk. Csapatunk nagyon egységes és eltökélt, nagyszerű sportemberek alkotják" vélte a valenciai Montse Puche.

"Teljesen más lesz a helyzet, mint 1992-ben, Barcelonában. Akkor a hazai pálya miatt kellett volna jól szerepelnünk, de csak hetedikek lettünk. Most viszont már érett, rutinos csapatunk van, ami sok munkába kerül nekünk" - mondta Maru Sánchez, az Elda Prestigio kézilabdázója.

(MTI)/[origo]