Mocsai: Az olimpia csak most kezdődik

Vágólapra másolva!
Két mérkőzésből kettő nyert a magyar nőikézilabda-válogatott, amely Kína után Görögországot is legyőzve már biztosan negyeddöntős. A csapatra kisebb szünet vár, hiszen csütörtökön nem kell játszani, így legközelebb szombaton, Brazília ellen kell bizonyítani. Mocsai Lajos szövetségi kapitány úgy véli, számukra az olimpia csak most kezdődik.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Kökény Beatrix

Az összes interjú


Görbicz Anita, a válogatott irányítója csak a kínai figurát sajnálta: "Lajos előre megmondta, hogy most azok játszanak többet, akik eddig pihentek, ezért szálltam be csak a második félidő derekán két gólt így is sikerült lőnöm, csak azt sajnálom, hogy Kirsner Erának nem sikerült az a bizonyos kínai figura."

Farkas Ágnes meglepő módon egy gyorsétteremben vacsorázott.

Forrás: MTI

- Hogyhogy McDonald's-ben van, nem ízlik a görög koszt?
- Az igazat megvallva, Sydneyben jobb volt. Nem túl változatos a kínálat, s ami van, az vagy sótlan, vagy túlfűszerezett... Egyébként nincs okunk fanyalogni, minden más kitűnő, egy nagyon jól szervezett olimpia szereplői vagyunk.

- S remélhetőleg főszereplői. Egyelőre azonban csak két "felhozó" mérkőzésen van túl a csapat
- Így van, de ez nem is baj. És örülök, hogy az eddigi két találkozó egyikén sem döcögött a szekér. A mai, görögök elleni találkozón különösen megmutattuk, hogy tudunk futni. Én személy szerint sajnálom, hogy most három nap pihenő következik, ez a hosszú pauza csak arra jó, hogy megtörje a lendületet, és elaltassa a népet.

- A lehetséges ellenfelek mérkőzéseit is figyelemmel követik?
- A szervezőknek köszönhetően, egy kézilabdás televíziós csatornán lehetőségünk van valamennyi találkozót megnézni. Láttuk természetesen a dán-franciát is.

- Mit szólt a dánok nyitányához?
- Iszonyúan pörögtek, az biztos! Néhány dán játékossal beszélgettem is a meccsükről, akik bevallották, hogy maguk sem értik, hogyan tudtak ilyen lehengerlően kézilabdázni. Végül megegyeztünk abban, hogy ez mégis csak egy olimpia, ahol az ember adrenalin-szintje magasabb a más versenyeken megszokottnál. S ez extra teljesítményhez segítheti a csapatokat.

- Mi volt az eddigi legnagyobb személyes athéni élménye?
- Nagyon meglepődtem, amikor egy német jött velem szembe, akivel egykor együtt sportoltam, s akivel utoljára tíz éve, Dortmundban találkoztam. Akkoriban még ő is a kézilabdában volt érdekelt, most pedig 100 méteres gátfutásban kvalifikálta magát! Az eset engem is elgondolkodtatott: lehet, hogy ha sportágat váltok, még a pekingi játékokat is megcélozhatom?!