Ötödik lett a férfikard-csapat

Vágólapra másolva!
A magyar férfikard-csapat a pontszerző ötödik helyen végzett az athéni olimpián, miután 45-40-re nyert Ukrajna ellen. A végső győzelmet a franciák szerezték meg: a fináléban 45-42-re verték az olaszokat.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


A folytatásban Fodor 6-5-re kikapott Sturbabintól, Nemcsik 5-4-re verte a továbbra is gyengélkedő Lukasenkót, Ferjancsik alulmaradt Kaluzsnyijjal szemben (5-6).

Az utolsó kör előtt két találat volt az előny (30-28), ami a Fodor-Lukasenko (5-6) csörte után egyre olvadt. Ferjancsik viszont 5-4-re nyert Sturbabin ellen, majd Nemcsik 5-2-es sikere Kalusznij ellen a magyarok 45-40-es győzelmét jelentette.

Az egyéniben ezüstérmes Nemcsik ismét a csapat legjobbja volt plusz öt tussal, Ferjancsik plusz kettes, Fodor mínusz kettes mutatóval fejezte be a találkozót.



Mindkét elődöntő drámai küzdelemben dőlt el. Az olimpián 1992 óta veretlen és sorozatban negyedik diadalukra készülő oroszok 45-43-ra kikaptak az olaszoktól, miután az utolsó párban Tarantino legyőzte Pozdnyakovot. A szinte eksztázisban vívó amerikaiaknál Smart - akárcsak a magyarok ellen - villámgyors lerohanásaival hátrányból fordított és 44-44-re egyenlített a franciákkal szemben, amikor D. Touya megsérült és az utolsó tus előtt hosszan kellett ápolni. Ennek ellenére bevitte a döntőt érő találatot, amit az amerikaiak hevesen vitattak, Smart a bírónak akart rontani, de társai lefogták.

A vívóversenyek pénteken a nőipárbajtőr csapatküzdelmeivel folytatódnak, a magyarok éremesélyesként Kanadával kezdenek a negyeddöntőben.