Már négy között a férfi pólósok

Vágólapra másolva!
Egyenes ágon jutott elődöntőbe a magyar férfivízilabda-válogatott, miután 7-6-ra  legyőzte Oroszország együttesét, és százszázalékos teljesítménnyel az A csoport élén végzett az athéni olimpián.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
A csoport, 5. forduló:
Magyarország - Oroszország 7-6 (2-1, 1-1, 3-1, 1-3)
gól:




Forrás: MTI


Ezután másik gólzsákunk, Biros kezdte rémisztgetni az ellent, először a keresztlécet repesztette meg, aztán az ismét kivédekezett orosz akció után javított, és átgyömöszölte a labdát Makszimov hóna alatt. A védekezésünk a továbbiakban is jól működött, Kásás viszont messziről kapufát talált, majd emberelőnyből a kapu mellé tüzelt. Az utolsó percben az oroszok szépítettek a kapufák arányán, Kiss pedig naggyá tette Makszimovot, de így is előnnyel zártuk az első negyedet.

Orosz kapufával kezdődött a második játékrész, míg a másik oldalon Makszimov előbb kivédte Kásás lövését, majd lelopta Molnár kezéről a labdát. Ez nyilván nem tetszett centerünknek, aki Benedek hajszálpontos labdájának ellentmondást nem tűrő hálóba húzásával enyhített kedélyállapotán.

Az oroszok Szécsi jóvoltából megint nem tudtak gólt lőni, mégsem örülhettünk tiszta szívből ennek, miután kihasználatlanul hagytuk a harmadik emberelőnyünket is. Aztán még tovább rontottuk az eddigi meccseken is elég harmatos fórstatisztikánkat, az újabb két emberelőnyt Biros, illetve Vári fejezte be kapufával, ötből semmi, így törvényszerű volt, hogy Jerisov büntetett, az oroszok pedig 3-2-re zárkóztak fel a féltáv végére.

Szinte hihetetlen, de két kihagyott emberelőnnyel kezdtük a harmadik negyedet is, talán nem véletlen, hogy a csapat legrutinosabb tagjára, Benedekre volt szükség, hogy nyolcadszorra megtörjön az átok és megszerezzük negyedik gólunkat. Garbuzov négyesével kapaszkodtak az oroszok, Kiss Gergely azonban gyors egymásutánban két hálószaggató találattal jelezte, hogy nem száll el olyan könnyen az önbizalma egy-két gyengébb próbálkozástól. A másik oldalon Kozlov és Szécsi csetepatéja vert a hullámokat, az eset végül az orosz kiállításával és kipontozódásával, a negyed pedig 6-3-as magyar vezetéssel zárult.



Az egyik oldalon Fodor, a másikon Csomakidze villant, és 7-5-re alakult az állás. Vári labdája a felső lécről a "gólvonalra" pattant, az oroszok viszont emberelőnyből ismét egy gólra jöttek fel.

A döntetlen ugyan szintén a magyar csapat csoportelsőséget jelentette volna, Birosék azonban nem rontották el százszázalékos mérlegünket, és 7-6-ra megnyerték a mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy nem kell negyeddöntőt játszaniuk, hanem csoportelsőként egyenes ágon jutottak be a pénteki elődöntőbe.

További eredmények, 5. forduló:
A csoport:
Horvátország - Kazahsztán 5-4 (2-2, 2-0, 0-0, 1-2)
Szerbia és Montenegró - Egyesült Államok 9-4 (2-1, 2-1, 3-1, 2-1)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 10 pont
2. Szerbia és Montenegró 8
3. Oroszország 6
4. Egyesült Államok 4
5. Horvátország 2
6. Kazahsztán 0

B csoport:
Spanyolország - Egyiptom 12-4 (4-1, 3-0, 2-1, 3-2)
Németország-Ausztrália 6-6 (1-3, 2-1, 1-0, 2-2)
Görögország-Olaszország 6-4 (1-0, 1-2, 2-1, 2-1)

A csoport végeredménye:
1. Görögország 8 pont
2. Németország 7
3. Spanyolország 6
4. Olaszország 6
5. Ausztrália 3
6. Egyiptom 0

A két csoportgyőztes egyenes ágon a pénteki elődöntőbe jutott, a legjobb négy közé kerülésért szerdán német-orosz, illetve szerb-montenegrói - spanyol párharcra kerül sor.

[origo]