Szabó Bence elégedett a vívókkal

Vágólapra másolva!
"Természetesen rendkívül elégedett vagyok a csapat szereplésével, hiszen tizenöt indulónkból tizennégy pontszerző lett, s három érmet, köztük egy aranyat is begyűjtöttünk. Úgy gondolom, hogy a többi magyar csapat is elfogadná ezt, kivéve a kajak-kenusokat, akik biztosan felülmúlnak majd bennünket" - mondta Szabó Bence szövetségi kapitány a vívók vasárnap este befejeződött olimpiai versenyével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Nagy Tímea
Az összes interjú


Szabó Bence szerint a párbajtőröző Nagy Tímea diadala, valamint a kardozó Nemcsik Zsolt és a Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián összeállítású párbajtőrcsapat második helye is kiemelkedő sikernek számít.

"Nagyon örülök annak, hogy három érmet szereztünk. Ráadásul ha "csak" világbajnokság lett volna, akkor ez a szám most öt lenne" - mondta a kapitány utalva arra, hogy az egyformán negyedik helyen záró párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikónak és tőröző Mohamed Aidának vb-n nem kellett volna pástra lépnie a bronzéremért.

"Sajnos akadt két sötét folt a szereplésünkben: a nőipárbajtőr- és a férfikard-csapatra gondolok. A két együttes elmaradt a várakozástól, persze azonnal hozzá kell tennem, hogy egyéniben meg kitettek magukért a fegyvernem képviselői. A férfipárbajtőr-csapat ugyanakkor kiemelkedően szerepelt, hiszen döntőbe került. A fiúk a teljesítményükkel igazolták, hogy helyük volt a csapatban" - folytatta az értékelést Szabó.



A magyar csapat athéni szereplése (28 pont):
aranyérmes: Nagy Tímea (párbajtőr)
ezüstérmes: Nemcsik Zsolt (kard) Kovács Iván, Boczkó Gábor, Kulcsár Krisztián, Imre Géza (párbajtőrcsapat)
4. helyezett: Mincza-Nébald Ildikó (párbajtőr) Mohamed Aida (tőr)
5. helyezett: Nemcsik Zsolt, Ferjancsik Domonkos, Fodor Kende, Lengyel Balázs (kardcsapat) Mincza-Nébald Ildikó, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka, Nagy Tímea (párbajtőrcsapat)
6. helyezett: Varga Gabriella (tőr)