Társoldalunk:

Majoros az aranyért birkózhat

2004.08.25. 11:29

Majoros István bejutott a kötöttfogású birkózók 55 kg-os súlycsoportjának az olimpiai fináléjába, miután az elődöntőben remek teljesítménnyel, pontozással legyőzte az ukrán Olekszij Vakulenkót.

Fórum: Friss eredmények, elemzések; avagy HAJRÁ MAGYAROK!!!

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
A 2000-ben Európa-bajnok magyar mindhárom keddi meccsén remekelt, főként a legjobb nyolc között Lazaro Rivas ellen. A 6-1-es siker után Komáromi Tibor szövetségi kapitány kijelentette, hogy aki le tudta győzni a kubait, annak a fináléban a helye!

Erre várt szerdán délelőtt a magyar tábor, s Majoros nem is okozott csalódást. Pedig az első három percben még Vakulenko elképzelései látszottak megvalósulni, amit 1-0-ás előnye jelzett. A folytatásban azonban gyökeresen megváltozott a mérkőzés képe, egy térdelő-helyzetből Majoros remekül, 2 pontot érően pörgetett, ezzel kinyitotta maga előtt a finálé felé vezető ajtót.

A hajrában pedig egy újabb pörgetéssel (3-1) be is lépett azon. A nagy bravúrt elképesztő örömmel fogadta a szakvezetés és a szurkolótábor. A magyar idő szerint 18:18 órakor kezdődő döntőben a magyar birkózó a 2002-es világbajnokság aranyérmesével, az orosz Gajdar Mamedalijevvel találkozik.

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
"Az volt a taktikám, hogy kifárasztom az elején, mert a volt szovjet tagállamok birkózói általában nagyon gyorsak az első három percben, a meccs végére ugyanakkor kimerülnek. Ez hála istennek bejött" - mondta a már biztosan olimpiai érmes Majoros.

"Pisti korábban magasabb kategóriában szerepelt, így nagyon nehéz dolga volt a fogyasztásnál, hiszen soha sem volt 57 kg-nál könnyebb. De megérte, rengeteget dolgozott ezért. Az edzéseken is fantasztikusan teljesít, de még különmunkát is végez. Rá tényleg illik az a megállapítás, hogy csak a sportnak, a birkózásnak él. Most is remekül taktikázott, kivárt, pedig a szurkolókhoz hasonlóan mi is azt akartuk, hogy már az elejétől menjen előre. Reggel megnézte Vakulenko tegnapi 14-12-es negyeddöntőjét, s tudta, hogy nincs értelme a kockáztatásnak. Ha ezt a formát, délutánra is átmenti..." - értékelt Komáromi Tibor szövetségi kapitány.

55 kg, elődöntő:
Majoros István - Olekszij Vakulenko (ukrán) 3-1
Gajdar Mamedalijev (orosz) - Artiom Kiuregkian (görög) 7-2

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK